Најефикаснија Звезда у последњих 15 година

86

Црвена звезда је победом против Вождовца са 4:1 уписала 15. узастопни тријумф у првенству. Оно што посебно радује огромну армију звездаша је податак да је тим Дејана Станковића ове сезоне постигао укупно 74 гола, што је просечно 2,74 поготка по утакмици, те да је ово најефикаснија Црвена звезда у претходих 15 година.

Досадашњи најефикаснији учинак фудбалери црвено-белих имали су у сезонама 2015/16 и 2018/19 када је просек голова по утакмици износио 2,62. Доласком Станковића на место шефа стручног штаба, наш тим је почео да игра офанзивно са константном тежњом на гол више. Црвено-бели су постали тим који се никада не задовољава постигнутим резултатом. Последњи пример таквог приступа игри изабраници Дејана Станковића су показали на гостовању против Вождовца. Рани гол домаћина није пореметио Станковићеве изабранике. „Додали су гас“ и већ до полувремена потпуно преокренули резултат, да би у наставку постигли још два поготка.

Голгетерски најрасположенији црвено-бели били су против Вождовца код куће са 6:0, као и против ТСЦ-а када су пет пута погађали мету, а исто толико пута се затресла мрежа Европе и Слована из Либереца. У јесењем делу четири пута савладани су чувари мреже Младости из Лучана и Радника, а у последњих месец дана наш тим је забележио „четворку“ против Пролетера и Мачве. Све то довело је до тренутно највећег просека од 2,74 гола по мечу, што је најбољи учинак од сезоне 2006/07 када се игра самостално првенство Србије.

Претходни текстЦрвено-бели поново у Атини (петак, 20 часова)
Следећи текстЗвезда потписала сарадњу са Фондацијом „Тијана Јурић“