Тријумф Звезде у Москви

59

Ватерполисти Црвене звезде остварили су веома битан тријумф у првом мечу четвртфинала Купа Европе у Москви против домаћег Динама, и пред реванш у Београду имају три гола предности – 8:11 (3:4, 2:4, 1:1, 2:2).

Имаће Александар Филиповић и његови изабраници велику прилику наредне среде на 25.мају да остваре најбољи клупски резултат од 2013. и европске круне. Звезда је у Москви одиграла заиста европски.

Црвено-бели су одлично отворили меч, Гаврил Суботић је био прецизан у уводиним минутима, али су уследила три везана искључења, Звезда је имала у једном тренутку и два играча мање, што је искористио Василев за 1:1. Видели смо затим два брза гола, Басара је погодио за наш тим, Усов за домаће за крила, да би прво и једино вођство Динаму донео Екомазов. До краја садржајних првих осам минута, Звезда је успела да направи још један преокрет, Вук Милојевић је погодио у ситуацији са играчем више, а Суботић био прецизан са пет метара за 3:4.

Где су стали у првој, наставили су у другој деоници изабраници Александра Филиповића. Најбољи стрелац Црвене звезде Вељко Танкосић је донео плус 2, Илија Шајн вратио на пређашњу разлику, а Звезда одговорила преко капитена Вукићевића са играчем више и Радовића за 4:7. До краја полувремена видели смо по још један гол са играчем више на обе стране, Бугајчук и поново Вук Милојевић.

Проблем за Александра Филиповића представљала су по два искључења Танкосића, Марковића и Милојевића већ на старту трећег периода, што је са пет метара искористио Бугајчук да постигне други гол. Издржали су и одбили и тај налет Московљана црвено-бели, трећи гол Гаврила Суботића, поново у ситуацији са играчем више, донео је Звезди мирну завршницу, 6:9.

У последњих осам минута Црвена звезда је била веома чврста у одбрани, увела је меч у свој ритам, Мишовић је био сигуран на голу, а Гаврил Суботић у контранападу повисио на 7:11. Нажалост, две секунде пре краја, помало и престрого, Динамо је награђен петерцем, који је у гол претворио Бугајчук за коначних 8:11.

Гаврил Суботић најефикаснији са 4 гола, по два су постигли Вељко Танкосић и Вук Милојевић, а по једном су се у стрелце уписали капитен Милош Вукићевић, Марко Радовић и Иван Басара.

Реванш је на програму наредне среде, 24.марта на 25.мају.

ДИНАМО – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 8:11 (3:4, 2:4, 1:1, 2:2)

Москва, базен: Спортски комплекс „Динамо“. Без гледалаца. Судије: Божо Ђуричковић (Црна Гора) и Матан Шварц (Немачка). Искључења: Динамо 11, Црвена звезда 12. Петерци: Динамо 2(2), Црвена звезда 2(2).

ДИНАМО: Максимов, Јакаја, Шајн 2, Усов 1, Бугајчук 3(2), Балакирек, Рустамов, Кузменков, Василев 1, Екомазов 1, Василиев, Магомајев, Чулијев. Тренер: Сергеј Вороњин

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 2(1), Касум, Марковић, Суботић 4(1), Милојевић 2, Вићковић, Басара 1, Вукићевић 1, Тртовић, Смиљевић, Радовић 1, Алексић. Тренер: Александар Филиповић

Претходни текстМилуновићеве меке лопте
Следећи текст’’Pick N’ Talk’’: Дејан Радоњић