Милуновићеве меке лопте

37

Фудбалери Црвене звезде су тријумфовали у домаћем шампионату савладавши Вождовац на „крову“ резултатом 4:1, а један од наших играча који се посебно истакао по статистичким параметрима био је Немања Милуновић, који је, осим што је стандардно добар био у дефанзиви, успео да пружи много и у нападу.

Према статистичкој платформи ИнСтат, Немања Милуновић био је један од бољих појединаца на мечу са Вождовцем. Да је искусни штопер био одличан у одбрани, сведочи податак да је имао 12 одузетих лопти, а од тога три су биле на противничкој половини. Уз то је 10 пута “прочитао” игру противника и пресекао додавање. Имао је и пет освојених ваздушних дуела, а у фази напада четири пута је изашао као победник. Занимљива чињеница је да није изгубио ни једну лопту на својој половини, што говори о поузданости коју дефанзивац носи са собом када је лопта код њега у ногама.

Милуновић је на мечу са „змајевима“ имао добру статистику и у нападу. Забележио је 72 успешна додавања што је 88 посто, а поред тога и два кључна паса за створене шансе. Од тога 12 пасова је било намењено у последњу трећину терена, а нападаче је упослио 58 пута. Можемо слободно рећи да наш штопер има прецизан пас и да доста помаже у организацији Звездине игре. Учествовао је у 114 напада, а од тога у пет акција у шеснаестерцу.

Шеф стручног штаба Дејан Станковић може да буде задовољан приказаном игром свог тима. Осим истакнутих појединаца, одлична је статистика и целокупне екипе. Играчи Црвена звезда су против екипе са Душановца, 12 пута гађали у оквир гола. Истакли су се и у пас игри са чак преко 86 посто успешних додавања уз посед од 69 посто.

Претходни текстКанга Звездин архитекта
Следећи текстТријумф Звезде у Москви