Рутинска победа Црвене звезде против Цибоне

47

Кошаркаши Црвене звезде забележили су сигурну победу против Цибоне у заосталом мечу 14.кола АБА лиге који је одигран у Београду.

Црвено-бели су славили у празној хали „Александар Николић“ резултатом 85-63 (21-10, 20-18, 16-12, 28-23).

Најефикаснији у екипи Црвене звезде која је тако дошла и до 17.победе у регионалном такмичењу био је Џордан Лојд са 25 поена.

Меч против изузетно талентоване екипе Цибоне није донео никакву неизвесност, црвено-бели су утакмицу отворили са 4 тројке, повели са 12-1, и од тог тренутка питање победника у овом мечу није се постављало.

Куриозитет прве деонице је чињеница да су црвено-бели од 21 поена које су убацили гостима забележили шест тројки и убацили три пенала.

Екипа Цибоне је запретила мини серијом и пришла на 27-23, али је тајм-аут тренера Дејана Радоњића подигао мобилност у игри, па су кошаркаши нашег тима направили нову серију и поново стекли двоцифрену предност коју су одржавали до полувремена (41-28).

Ни у трећој деоници није било промена Црвена звезда је уз поделу минутаже играча које до краја недеље очекује још две важне утакмице, одржавала предност до коначних на крају треће деонице 57-40 (Лојд 12, Куриџа 9…).

До краја меча није било већих узбуђења, Црвена звезда је рутински привела утакмицу крају за коначних 85-63, и у добром расположењу одлази на тешка гостовања у Атини и Подгорици, која их очекују у петак и недељу против екипа Панатинаикоса и Будућности.

Црвена звезда:
Хол 13, Волден 6, Лојд 25, Ускоковић 4, Рит 2, Раданов 4, Добрић, Симоновић 8, Јагодић Куриџа 14, Кузмић 5, Ноко 4.

Тренер КК Црвена звезда, Дејан Радоњић

Контролисали смо дешавања свих 40 минута, од самог почетка смо радили и градили резултат, и кроз читаву утакмицу држали све конце у нашим рукама. Било је мало времена после дуела са Партизаном, али није нас оптерећивало то колико ситуација и проблеми са играчима. То је нешто што је било највеће оптерећење, али сви остали су дали свој допринос у овој победи. Остали смо без Давидовца који је болестан, Лазић због казне није био ту, Добрић је осетио бол, тако да нисмо хтели да ризикујемо… Надам се да ће прегледи показати да није ништа озбиљно и да ћемо са већим бројем играча моћи да наступамо у следећим мечевима.

На овој утакмици у саставу није било Дејана Давидовца због болести, капитена Лазића који је вечерас одрадио суспензију и Огњена Добрића који је осетио бол након утакмице са Партизаном, па стручни штаб није желео да ризикује док се не утврди степен повреде поузданог бека црвено-белих.

Претходни текстБен међу најбољим фудбалерима Африке
Следећи текстШоп само онлине до понедељка