ИН МЕМОРИАМ: Петар Фајфрић (1942-2021)

162

Петар Фајфрић, легендарни рукометаш и златни олимпијац, преминуо је у 79.години у Шапцу од последица вируса ковид-19.

Петар Фајфрић рођен је 15.фебруара 1942. године у Беркасову код Шида. По завршетку основне школе преселио се у Шабац. У младости се бавио и рукометом и фудбалом, а по доласку у Београд на студије постао је играч земунске Младости.

У Црвену звезду је дошао 16.децембра 1962. године и наступао пуне четири године, где је стасао у једног од најољих играча бивше Југославије. Наступао је у генерацији са легендарним именима попут др Бранислава Покрајца, Свете Ћерамилца, Рајка Лауа…

Из Црвене звезде је прешао у панчевачки Динамо, а затим у Црвенку, са којом је 1969.године постао шампион Југославије, а 1970. играо финале Купа европских шампиона. У Металопластику је прешао 1974.године и постао један од најзаслужнијих за будуће историјске успехе шабачког клуба. Каријеру је завршио у Пролетеру из Зрењанина, да би се после играчке каријере посветио поново Металопластици у разним стручним улогама, а затим и у ЖРК Медицинар.

Члан је златне генерација олимпијаца из Минхена са ОИ 1972.године. Са репрезентацијом Југославије је освајао и бронзане медаље на СП 1970 у Француској и четири године касније у Источној Немачкој.

Ван спорта, као дипломирани инжењер агрономије, највећи део свог радног века провео је у пољопривредној служби Општине Шабац.

Добитник је низа највиших признања РСС и РСВ. 2017. године добио је призање за животно дело СС Шабац, а 2020. године признање Кључ града Шапца и тиме постао почасни грађанин. Носилац је националног признања Републике Србије.

Иза њега су остали ћерка Сандра Колаковић и син Зоран Фајфрић. Обоје су постали врхунски спортисти и репрезентативци, а тим стопама је кренуо и унук Алекса актуелни репрезентативац Србије.

Место и време сахране биће накнадно објављени.

Спортско друштво Црвена звезда породици и пријатељима Петра Фајфрића изражава поруке најискренијег саућешћа.

Претходни текстТурбулентна година која је променила свет
Следећи текстЦрвена звезда – Мачва 4:0 (2:0)