Звезда се реванширала Панчеву, десета победа у шампионату

102

Рукометашице Црвене звезде савладале су Панчево у оквиру 12.кола Супер Б лиге на Бањици – 29:27 (13:12).

Још једна утакмица која је била тест карактера и који су положиле изабранице Весне Бојковић. Звездиним девојкама ни напоран ритам није представљао препреку да упишу десети тријумф.

Прво полувреме је протекло у већем делу у игри гол за гол. Црвено-беле су успеле да неутралишу најбољег стрелца лиге и најбољу играчицу гостију, крило Валентину Божиновић, а када није ишао шут, одбрана је радила жесток и одличан посао. У првој трећини првог полувремена Звезда је преко капитена Јоване Ристић стигла до 5:2, али су Панчевке брзо вратиле у меч. Углавном је Звезда имала +2, Панчево је успевало да повуче један назад или да изједначи, што у великом мери није дозвољавала Тамара Јелић. Нервоза је учинила своје, па су обе екипе промашиле по два седмерца у првом полувремену. На крају првог дела, Тијана Симић је погодила за 13:12, предност коју је сачувала Звезди Јелићева.

У наставку, одговор Звезде. Брза серија од три везана гола за предност од плус 5, вођство које су контролисале црвено-беле до 46.минута, када је Јелена Кострешевић погодила за 24:18. Умор је учинио своје, пад концентрације, што је Панчево искористило и серијом од пет везаних голова увело меч у неизвесну завршницу, (24:23, 53.минут). Пробудиле су се Звездине девојке, у битним моментима је два пута погодила капитен Јована Ристић. А када је јак колектив, када је јака група, она увек избаци појединца. Овог пута то је била Маша Ердељановић. Пивотмен Црвене звезде је сваку асистенцију Јоване Ристић претварао у гол. Прво је Тамара Јелић поново била сензационална. Одбранила је ударац са седам метара Даринки Петронијевић, а затим након одбитка који је завршио у рукама исте играчице и чист зицер. Тијана Симић и Марија Митрић су са два гола на тридесет секунди пре краја донеле Панчеву 28:27, да би Звезда одиграла последњи напад сјајно. Феноменална асистенција Јоване Ристић за Машу Ердељановић која је потврдила Звездину победу – 29:27.

Маша Ердељановић је понела епитет играчице утакмице и најефикасније играчице са 8 голова. Анђела Гуџић је постигла 6, по 5 Јована Ристић и Јелена Кострешевић.

У недељу, у 12.колу Звезду очекује пут у Прокупље на гостовање екипи Топличанина.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПАНЧЕВО 29:27 (13:12)

Београд, хала: УСЦ „Вождовац“. Без гледалаца. Судије: Дејан Мартиновић (Нови Сад) и Бранислав Ћирковић (Бачка Паланка). Искључења: Црвена звезда 10, Панчево 8. Седмерци: Црвена звезда 5(2), Панчево 7(3).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Митић, Јездић, Шашић, Петковић 1, Момчиловић 1, Ристић 5(2), Ђурковић 3, Ћорић, Ерић, Јелић, Крћа, Ердељановић 8, Кунчер, Гуџић 6, Кострешевић 5, Андрић. Тренер: Весна Бојковић

ПАНЧЕВО: Илић, Грговски, Балабан, Симић 7, Станојевић, Митрић 5, Инђић 1, Јамбрушић, Петронијевић 4(2), Лончар, Грујић 3, Пешић, Васић 2, Божиновић 5(1). Тренер: Марко Крстић

Претходни текстСтанковић: Да што пре „сломимо“ противника
Следећи текстВатерполисти рутински против Бањице