Волден и чврста одбрана водили Црвену звезду до победе у Сплиту

41

Кошаркаши Црвене звезде остварили су у Сплиту нови тријумф у АБА лиги пошто су домаћи истоимени тим победили 71-60.

У изузетно тврдој утакмици, црвено-бели су водили практично од друге четвртине, а победу су осигурали у последња 4 минута у којима су чврстом одбраном задржали екипу Сплита без поена, а са линије пенала и осигурали победу.

Најефикаснији играч на утакмици био је сјајни Кори Волден са 24 поена, док је Добрић додао 12.

Црвено-бели су тако у 20. колу стигли до 15. победе у текућој сезони на Јадрану, уз само два пораза, очекују их заостале утакмице са Крком (НМ), Цибоном и Олимпија Цедевитом у Београду.

Као што су и најавили тренер Радоњић и капитен Лазић пре овог дуела, прво полувреме донело је чврсту праву првенствену утакмицу са много контакта, а осим +6 за Црвену звезду (20-26) остатак првог дела протекао је у изједначеној игри.

На полувремену је било 32-33 (13 поена Волдена), а прву осетнију предност за овакву утакмицу остварила је Црвена звезда након тројки Добрића и Волдена (51-59).

Међутим, након тога виђена је спорна ситуација искусни Укић је убацио тројку, Лазићу испод коша досуђена искључујућа лична грешка, Сплит је добио два пенала и лопту са стране, али у црвено-бели успели да се одбране.

Јунак овог меча Кори Волден је погодио своју нову тројку и одбио нову претњу домаћих, а у самом финишу уз већ описану одличну одбрану, пенале су погађали половично Добрић и Давидовац, а по два погађали Лојд (можда и најлошија шутерска утакмица у сезони) и Јагодић Куриџа за коначних 60-71.

Тренер КК Црвена звезде Дејан Радоњић: – Очекивано тежак меч за нас, после једног периода који је био какав је био, са пуно дешавања и оптерећујућих ствари: тежак распоред, дупли програм ЕЛ и недељу пре тога, и сигурно да у тим ситуацијама није увек лако играти. Одиграли смо у првом полувремену не баш како смо хтели што се тиче напада, имали смо проблема са скоком, али смо имали прилику да кроз бољи напад имамо већу предност, промашивали смо доста. У дургом делу, наставили смо са одбраном, поправили скок, играли одбрану са добром енергијом и натерали противника да има 21 изгубљену лопту. Успели смо уз нешто бољи напад да валоризујемо то и дођемо до победе – рекао је тренер црвено-белих на конференцији након утакмице у Сплиту.

Црвена звезда: Хол 0, Волден 24, Лојд 4, Ускоковић -, Давидовац 7, Лазић 8, Рит -, Добрић 12, Симоновић 5, Јагодић-Куриџа 8, Кузмић 2, Ноко 1.

Екипа Црвене звезде враћа се у Београд одмах након утакмице, а већ у четвртак очекује их нови изазов, дуел са екипом Химкија која стиже у Београд у доброј форми нкон победа над Реалом и Зенитом у ВТБ лиги у понедељак.

Црвено-бели наредни меч АБА лиге играју у недељу од 19.30 са екипом Партизана.

Претходни текстБен досегао рекорд
Следећи текстУ четвртак са Мачвом, у понедељак са Вождовцем