Сећање: Велики јубилеј и клуб100

59

6. март 2020. године. Београдска ’’Штарк арена’’ била је место истинског спектакла јер је све било спремно за прославу великог јубилеја. Сви којима је Црвена звезда у срцу еуфорично су бројали дане до утакмице са Макабијем јер је само два дана раније прослављен 75. рођендан нашег клуба.

Велике припреме екипе која је била силно мотивисана да оствари победу против фаворизованог Макабија, припрема менаџмента Клуба да све протекне у најбољем реду и да се на достојанствен и величанствен начин прослави велики јубилеј, припреме навијача да дођу у халу и још једном на делу виде своје љубимце на највећој евролигашкој сцени…

И све је било баш како је требало да буде. Првотимци Црвене звезде истрчали су на паркет у специјално дизајнираним дресовима у знак сећања на златну генерацију која је Србији донела први европски трофеј 1974. године. Сијала је Звезда пуним сјајнем. Атрактивна игра, велика енергија и нападачка рапсодија разоружале су фаворизовани Макаби. Црвено-бели су желели да остваре победу и у томе успели и то веома убедљиво 92-76. Били Берон и Кевин Пантер су убацили по 22 поена, Владимир Штимац је на свом конту имао 12…

На полувремену утакмице чула се по први пут и Звездина нова песма ’’Играј Звездо’’ чији су аутори Никола Демоња и пријатељи, а чије је премијерно извођење публика имала прилику да чује у извођењу самог Демоње и његове талентоване ћерке Ние. Симболично, показавши да је Звездаштво привилегија сваке генерација и да се у породици поносно преноси са колена на колено.

Званице на овој утакмици биле су легенде Црвене звезде које су имале посебно место иза коша и имали прилику да из импровизоване ’’ложе легенди’’ гледају нови успех црвено-белих. За њих је менаџмент клуба припремио плакете за све поносно Звездаше, чланове Клуба 100, играча који су у црвено-белом дресу сакупили 100 и више наступа. Ко су они? То можете да погледате ОВДЕ

Права карневалска, слављеничка атмосфера дала је наду да ће Црвена звезда ући у најбољих 8 екипа Евролиге. Захуктали црвено-бели ушли су у серију добре игре и добрих резултата, публика је била фантастично расположена и баш ништа није слутило да ће управо овај слављенички дан бити и последњи меч у сезони 2019/2020.

И не само то, то је био и последњи меч који је Црвена звезда играла пред публиком у својој дворани! Не и задњи. Окупићемо се поново, спремићемо ново славље, а повода ће бити још много. Наша кућа ће поново бити црвено-бела!

До тада, уживајте у аудио-визуелном перформансу који је приказан на утакмици против Бајерн Минхена за 76. рођендан Црвене звезде:

Претходни текстЦрвено-бели отпутовали за Атину (петак, 20)
Следећи текстСтанковић обрадовао најверније на рођендан клуба