Црвено-бели рутински до четврте победе у дербијима у сезони

89

Ватерполисти Црвене звезде савладали су „вечитог ривала“ на Бањици у оквиру 10.кола Прве лиге Србије – 11:8 (2:2, 2:0, 3:0, 4:6).

И поред присутног и видљивог умора после утакмице и пута у Француској, црвено-бели су рутински одрадили посао у првом колу наставка домаћег шампионата. Тренер Александар Филиповић је освежио екипу ротацијом, дебитовао је Јапанац Јусуке Шимицу, док је трећи повратнички деби имао и Никола Рађен.

Осим у првих осам минута, када су црно-бели први стигли до вођства и искористили свежину да парирају црвено-белима, није Звезда имала проблема. Бараћ је довео домаћу екипу у вођство, Звезда преокренула преко Танкосића и Суботића, да би снажни центар Рикардо поставио 2:2 на крају првог периода игре.

Већ у другој деоници Звезда је успоставила свој ритам игре, док је Владимир Мишовић зауставио све покушаје противника, укључујући и петерац. Звезда је головима Шулца и Вићковића обезбедила два гола предности на полувремену, 2:4.

У трећој четвртини црвено-бели су преломили сусрет головима Марковића, Танкосића и првенцем Шимицуа, који је искористио непажњу чувара у последњој секунди за 2:7. Тренер домаће екипе Милош Королија је добио црвени картон због жустрије реакције и приговора.

Последњи период је донео већи број голова и више искључења. Црвена звезда је остала без Рађена и Смиљевића због три искључења, док је црвени картон добио Петар Касум. У таквом односу снага и чињеници да су црвено-бели већ осигурали тријумф, црно-бели су успели да смање минус. Црвена звезда је контрама и одличним решењима капитена Вукићевића у нападу рутински привела меч крају, 8:11.

Најефикаснији са по 3 гола били су најбољи стрелац екипе Вељко Танкосић и капитен Милош Вукићевић, док су се у стрелце уписали и Марковић, Суботић, Вићковић, Шимицу, Шулц.

У суботу, Црвена звезда дочекује Туркоан у оквиру реванш меча осмине финала Купа Европе. Наредни противник у првенству је екипа Бањице.

ПАРТИЗАН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 8:11 (2:2, 0:2, 0:3, 6:4)

Београд, базен: „Бањица“. Судије: Раковић и Анђелић. Искључења: Партизан 9, Црвена звезда 9. Петерци: Партизан 2 (1) Црвена звезда 1 (1)

ПАРТИЗАН: Булајић, Чабрило, Бараћ 2, Нешић, Божовић, Јакшић 1, Вергара 2, Рикардо 1, Бановић, Аксентијевић 1, Андрин, Митровић 1, Белопавловић, Живоиновић. Тренер: Милош Королија.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 3, Касум, Марковић 1, Суботић 1, Милојевић, Вићковић 1, Шимицу 1, Рађен, Вукићевић 3, Шулц, Радовић, Алексић, Смиљевић. Тренер: Александар Филиповић.

Претходни текстЈединству прва рунда у плеј-офу
Следећи текстЦрвена звезда на завршном турниру Купа Милана Циге Васојевића