Црвена звезда дочекује Бајерн (уторак, 20.45)

28

Кошаркаши Црвене звезде настављају у уторак такмичење у Евролиги, очекује их утакмица 27. кола најелитнијег клупског такмичења, против Бајерна у Београду.

Црвено-бели и даље немају много времена за припрему утакмице против екипе која ове сезоне игра одлично у ЕЛ и у немачком шампиуонату.

Екипа је у понедељак тренирала у хали „Александар Николић“ у поподневним часовима, а меч са Баварцима отвара ново “дупло коло” Евролиге у коме екипа Црвене звезде гостује и Олимпијакосу у Пиреју (петак).

У првом мечу у Минхену Бајерн је славио 74:59 и то је била прва победа екипе из Минхена у дуелима са црвено-белима (тренутни скор 3-1 за Црвену звезду).

Након изузетно тешког периода у коме тренер Дејан Радоњић није могао током целог фебруара да рачуна на велики број играча на тренинзима и утакмицама, ситуација се постепено поправља, а у тренажни процес полако се враћају играчи који су у претходном периоду били заражени Ковидом-19.

Са таквим проблемима, циљ за Црвену звезду остаје исти, да одигра добру такмичарску утакмицу у уторак увече.

Тренер КК Црвена звезда мтс Дејан Радоњић прво се осврнуо на све оно што се дешава екипи која је играла без петорице играча у изузетно јаком ритму у фебруару, освојила куп, имала шут за победу против Зенита, и носила се са Жалгирисом до последњих 10 минута утакмице:

Није новост све ово што нам се дешава али највећи проблем је – што дуго траје! То јако дуго траје, и још није крај. Стварно смо успевали да проналазимо решења и да будемо конкурентни да играмо добро, и мање – више сам задовољан са тиме, али дуго траје. Надам се да ћемо да будемо и даље конкурентни и да сачекамо да видимо како се развија ситуација. Чека нас утакмица са Бајерном одличан противник који игра добро – рекао је тренер црвено-белих који је додао да ситуација око играча који су практично пропустили све утакмице у фебруару није још увек најјаснија, и да ће се одлуке доносити из дана у дан.

Марко Јагодић Куриџа: – Није лако у овом тренутку, имамо доста болесних играча и стручни штаб покушава да извуче најбоље у овом тренутку из сваког тренинга и утакмица, али играчи су “измешали” позиције доста, свако се привикава на нешто ново, не иде лако и није лако. Међутим, морамо да дамо све од себе на свакој утакмици па и овој следећој против Бајерна. Тешка утакмица, одличан противник, дупло коло, скраћена ротација. Играју јако добро ове сезоне, боре се за плеј оф, направили су већ доста, и сигурно да су дошли са неким циљем овде. Наше је да дамо све од себе и да видимо зашта је то довољно – рекао је крилни центар црвено-белих.

Меч у хали “Александар Николић” игра се у уторак од 20.45 часова без присуства публике. Пут за Атину планиран је за четвртак.

Претходни текстЗвезда ТВ | Дегенекових 100
Следећи текстЦрвено-беле славиле у Лазаревцу