ИН МЕМОРИАМ – Владета Павасовић

53

У 84. години преминуо је некадашњи председник Стонотениског клуба Црвена звезда и један од најбољих стонотенисера са ових простора проф. др Владета Павасовић.

Играчку каријеру провео је у СТК Партизан са којим је освојио 4 титуле првака државе. Након што је престао са активним бављењем спортом посветио се академској каријиери. Дипломирао је и докторирао на Технолошком факултету и постао редовни професор на Пољопривредном факултету Универзитета у Београду.

После завршетка играчке каријере био је најпре члан управе СТК Партизан, а убрзо након реоснивања Стонотениског клуба Црвена звезда постаје члан и управе СТК Црвена звезда и заједно са сином Љубомиром који је наступао као играч СТК Црвена Звезда доприноси освајању прве титуле шампиона државе нашег клуба 1993. године.

Улогу председника СТК Црвена звезда обавља у периоду 1995-1997. године и својим знањем и искуством поставља камен темељац за све касније успехе и бројне титуле које су освојене до данашњег дана. За време његовог мандата обезбеђена је сала у ОШ Краљ Петар II Карађорђевић коју је наш клуб користио од 1996. до 2018. године и у којој је наш клуб тренирајући и такмичићи се освојио још 8 титула првака државе у сениорској конкуренцији, као и бројне екипне и појединачне титуле у свим такмичарским категоријама.

Такође је те 1996. године на његову иницијативу основана и стонотениска школа Црвене звезде и управо из те прве генерације поникао је и садашњи капитен и олимпијац Марко Јевтовић.

Црвена звезда изражава дубоко саучешће породици и пријатељима Владете Павасовића.

Претходни текстЗвездини кадети блистали на Првенству Србије
Следећи текстСигуран старт омладинаца