Нема одмора, следи пут у Виторију (петак, 19)

42

Кошаркаши Црвене звезде настављају у петак такмичење у Евролиги, очекује их утакмица 26.кола најелитнијег клупског такмичења, против Басконије у Виторији.

Црвено-бели поново нису имали превише времена за припрему утакмице која је као и све у Евролиги захтевна, посебно у оваквом ритму и проблемима у којима се налазе црвено-бели.

Екипа је у четвртак тренирала у хали „Александар Николић“ а пут у Виторију планиран је за дан утакмице. Екипа ће се вратити у Београд одмах по завршетку меча са екипом која има скор 12-13.

У првом мечу у Београду, који је игран без присуства публике Црвена звезда је победила 90:73, а тренутно гледајући историјат дуела два клуба, црвено-бели имају скор 6:5.

Ипак, пред ову утакмицу у којој поново неће бити квартета странаца (Хол, Нноко, Рит и Колом) црвено-бели имају само један циљ, да одиграју добру такмичарску утакмицу.

Тренер КК Црвена звезда мтс Дејан Радоњић: – Још једно тешко гостовање, јођ један тежак меч у датим околностима у којима се и даље налазимо. Волден је ту са нама, и помоћи ће нам макар да проведе мало времена на терену. Видећемо колико ће допринтеи, али то у вом тренутку ије приорите, важно је да је са нама, сачекамо ће неко време да дође до нивоа који нам је потребан, Екипа Басконије у борби за ТОП 8, с обзиром да има још довољно времена до краја сигурно траже своју шансу и по играма које су показали сигурно да припадају борби за саму завршницу. Екипа која је у одличном статусту, последње три утакмице су добили, сваку убедљивије од оне претходне (Жалгирис, Реал у Мадриду и Химки у Москви), свесни смо да нас очекује добра екипа са великом квалитетом и тежак меч – рекао је тренер црвено-белих.

Капитен Бранко Лазић: – Екипа Басконије се налази заиста у одличној форми, играју изванредно у последње време и биће јако тешко тамо (Виторија). Уостаом, свако гостовање Басконији је тешко. Очекујем да ми направим искорак, враћа нам се Кори Волден који додуше неће моћи у пуној мери да нам помогне, потребно је време. Очекујем свакако напредак у нашој игри, без обзира што нисмо имали пуно времена да се припремимо за ову утакмицу. Одлазимо у Виторију са жељом да одиграмо добро, јачи за тог једног играча и у том делу очекујем искорак – рекао је капитен црвено-белих.

Екипа Црвене звезде током викенда неће имати обавезе у АБА лиги, али је следеће недеље поново очекује „дупло коло“ и утакмице Евролиге са Бајерном (уторак Београд) и Олимпијакосом (Пиреј).

Претходни текстИза југа Маракане – Омладинци спремни за наставак сезоне
Следећи текстЦрвена звезда победила Војводину