Звездина моћ преокрета

37

Невероватан карактер имају изабраници Дејана Станковића, јер током читаве сезоне побеђују и бележе добре резултате, али су показали велику способност и могућност да преокрећу мечеве у своју корист, иако имају гол или два заостатка.

Све је почело од утакмице са Инђијом одиграном 8. новембра, када је Црвена звезда повела голом Фалћинелија, али су гости успели да постигну два поготка и поведу. Ипак, у наставку игре је Катаи поравнао резултат, а онда је питање победника решио италијански нападач у 85. минуту и донео нова три бода изабраницима Дејана Станковића.

Осам дана касније и утакмица шеснаестине финала Купа Србије са Златибором, такође на нашем стадиону. За разлику од сусрета са Инђијом, црвено-бели су на том мечу имали два гола заостатка и успели да за 15 минута постигну четири гола, што је невероватна нападачка снага коју имамо. Иванић, Вукановић, Панков и Радуловић су срушили наде гостујућећг тима да ће однети читав плен са Маракане и пласирати се у наредну рунду Купа Србије.

Поново Куп Србије и још један преокрет црвено-белих, али овог пута се све издешавало у првих 45 минута, а изабраници Дејана Станковића су се сусрели са Радом. Домаћи су повели, практично на старту сусрета, али су Спиридоновић и Крстовић головима довели наш тим до предности и утакмицу привели крају на најбољи могући начин.

Пролећни део сезоне и стара навика Црвене звезде – преокретање резултата у другом полувремену и карактер који гарантује то да се фудбалери нашег тима не предају до последњег судијског звиждука. У викенду за нама, гостовали смо Спартаку у Суботици и домаћин је повео. Тај резултат је стајао на семафору до 81. минута када је Иванић изједначио, а нешто касније је погодио Саного и у финишу меча донео нашем тиму три бода.

Црвену звезду у четвртак од 21 час очекује дуел са Миланом, а једно је сигурно – фудбалери нашег тима ће се борити до последњег судијског звиждука.

Претходни текстМилутин Вујичић нови сениор КК Црвена звезда
Следећи текстАнђелковић обрадовао најверније