Пораз у финишу уморне Црвене звезде у Каунасу

24

Кошаркаши Црвене звезде поражени су у Каунасу од Жалгириса резултатом 75:62 (26:22, 18:18, 14:20, 4:15) у заосталој утакмици 24. кола Евролиге.

Меч у „Жалгирио Арени“ игран је без присуства публике због пандемије вируса Ковид-19 и решен је у последњој деоници када је екипа Црвене звезде остала без снаге и енергије (у овом мечу 10 играча било је у протоколу) па није нападачки успела да одговори на ритам домаћина (у последњој деоници црвено-бели су убацили 4 поена).

Најефикаснији код црвено-белих били су Симоновић и Лоyд са по 16 убачених поена.

Меч у Каунасу почео је резултатском клацкалицом у већем делу прве четвртине, у којој је црвено-беле предводили Лојд (7 поена за 22:26), али је први део друге четвртине уједно и цело прво полувреме обележио вечерас одлични Марко Симоновић који се распуцао, па је Црвена звезда врло брзо стигла серијом 9-0 и до максималних 35:22.

Међутим, оно што је у оваквој утакмици (у којој нису могли да играју ни Вујичић и Шарановић због правила ЕЛ да у тренутку када је овај меч требало да се игра 04.02.2021. они нису били регистровани) било очекивано је да црвено-бели услед врло кратке ротације нису могли да држе висок ритам и ниво игре.

Кори Волден је отпутовао у Каунас, али тренер Радоњић није желео да га излаже напорима у овом мечу, па је и у овом мечу у „оптицају“ било само 10 играча!

Екипа Жалгириса је у финишу полувремена ухватила прикључак, Ускоковић је погодио тројку са 44:38, Симоновић имао прилику да упише још једну, али је промашио, а у последњем нападу није досуђен фаул на Лојду, па се на велики одмор отишло са 44:40 за Црвену звезду (Симоновић 16 поена).

У другом полувремену екипа Жалгириса је у првих пет минута направила серију 15:6 и повела 55:50. Црвено-бели су успели да ухвате прикључак, приђу на заостатак од 2 поена (55:57), а пред последњу четвртину резултат је био 60:58 (Симоновић 16, Лоyд 14, Ускоковић 9…)

Међутим, у последњој деоници црвено-бели су остали потпуно без „горива“ и енергије, никако нису могли да пронађу пут ка кошу, после 7 минута игре у последњој четвртини резултат је био 8:0 (68:58) и било је јасно да толико често потенцирана „скраћена“ ротација тима поново узима данак у дешавањима на терену, и коначно – бодовима.

На крају било је коначних и можда неправедно високих Жалгирис – Црвена звезда 75:62.

КК Црвена звезда мтс:
Волден, Лојд 16, Ускоковић 9, Давидовац 5, Лазић 2, Раданов, Добрић 8. Симоновић 16, Јагодић-Куриџа 4, Кузмић 2.

Тренер КК Црвена звезда Дејан Радоњић: – Честиитке Жалгирису на победи, у овим околностима без толико играча у последњих 20 дана, могу да кажем да смо одиграли добру утакмицу. Било је и грешака, али на крају наш напад у другом полувремену није био довољно добар за овакву утакмицу. Немам шта да замерим момцима јер знам кроз шта смо прошли у последњих 20 дана без толико играча и надам се да ћемо ускоро имати све играче на окупу на тренингу. Имали смо Ускоковића на плеју, неколико момака му је помогло, али 18 поена у другом полувремену су комбинација оба – скраћене ротације и добре одбране Жалгириса – рекао је тренер црвено-белих и на питање новинара ”да ли би можда касније одиграо ову утакмицу у Каунасу са оваквим проблемима које има“ додао:

– Ми нисмо имали када да одиграмо ову утакмицу, већ у овом термину. Нема слободних термина, јер нам предстоји да одиграмо и неколико заосталих утакмица у АБА лиги.

Екипа Црвене звезде одмах након утакмице враћа се за Београд, а већ у петак екипа путује на још један меч, овога пута у Виторију на дуел 26. кола са Басконијом.

Претходни текстКатаи добио дозволу да игра
Следећи текстСписак путника за Италију