Баста: Звезда има шансу у реваншу

51

Црвена звезда ће у четвртак у 21 час гостовати Милану на „Сан Сиру“ у реванш мечу шеснаестине финала Лиге Европе. Прва утакмица се завршила нерешеним исходом – 2:2, а један од актера двомеча из 2006. године је Душан Баста који се присетио како је то све изгледало тада.

Атмосфера у нашем тиму и на стадиону је била изузетно добра. Били смо веома мотивисани, али није било реално да прођемо. Тадашњи Милан је био прејак. Имали су у саставу врхунске асове попут Пирла, Седорфа, Кафуа и Инзагија који су дуго година играли заједно. Колико су били квалитетни показује то што су те године освојили Лигу шампиона – рекао је Баста.

Наш некадашњи капитен се осврнуо и на реванш сусрет који црвено-беле очекује у четвртак на „Сан Сиру“ у шеснаестини финала Лиге Европе.

Звезда иде у Италију са повољним и активним резултатом. Момци су одлично одиграли прву утакмицу и нису без шансе у реваншу. Очекујем да ће Милан изаћи у свом најјачем саставу и да ће се борити свим снагама, јер клуб такве традиције не одустаје од победничких амбиција ни у једном такмичењу – објаснио је Баста.

Баста је више од деценије са успехом носио дрес неколико италијанских клубова. Бивши фудбалер Удинезеа, Лећеа и Лација сматра да су недавно порази у Серији А додатно утицали на Пиолијеву екипу.

У дербијима се никад не зна. Нема изразитог фаворита и ретултат може да превагне и на једну и на другу страну. Досадашњи део сезоне росонери су били у одличној форми. Сигурно је да су порази од Специје и нарочито од Интера за викенд пољуљали атмосферу у њиховој екипи и за корак их удаљили од шанси за освајање Скудета. Сада су под већим притиском и то може бити предност Црвене звезде – подвукао је Баста.

Претходни текстАнђелковић обрадовао најверније
Следећи текстКатаи добио дозволу да игра