Спартак – Црвена звезда 1:2 (1:0)

34

Фудбалери Црвене звезде савладали су на гостовању у Суботици домаћи Спартаку оквиру 25. кола Суперлиге Србије резултатом 2:1. Изабраници Дејана Станковића су губили на полувремену, али сјајном офанзивом током читавог меча успели су да се врате у меч и преокрену га у своју корсист. За наш тим голове су постигли Мирко Иванић и Секу Саного.

Спартак – Црвена звезда 1:2 (1:0)

Стадион: “Градски стадион у Суботици”.

Судија: Лазар Лукић.

Стрелци: Фуртула у 36. за Спартак, а Иванић у 80. и Саного у 88. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Марчић, Шимура, Дунђерски (Спартак), Николић, Павков (Црвена звезда).

Спартак: Дујмовић, Шимура, Иванчевић, Текијашки, Срећковић(од 69. Срећковић), Милошевић, Дунђерски, Савковић, Туфегџић, Марчић(од 90. Ђурасовић), Фуртула(од 69. Јовановић).

Резерве: Вуканић, Јовић, Шормаз, Вујановић, Видаковић, Бранковић, Видовић, Рајовић, Ђурасовић, Бијеловић, Јовановић.

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Панков, Милуновић, Родић(од 60. Срнић), Петровић(од 60. Саного), Николић, Фалко(од 27. Бен), Иванић, Фалћинели(од 78. Крстовић), Павков(од 60. Гаврић)

Резерве: Поповић, Дегенек, Гаврић, Бен, Саного, Срнић, Вукановић, Крстовић.

Фудбалери нашег тима ушли су веома офанзивно у меч. Већ у шестом минуту Петровић је шутирао у оквир гола, али је Дујмовић лопту испратио у корнер. Играо се 15. минут када је Иванић добро прошао по левој страни и упослио Фалћинелија на ивици казненог простора, Италијан је шутирао левом, јачом, ногом али је лопта прошла на свега 10 центиметара од гола. После тога уследила је полу-контра Спартака, али је Борјан одбранио покушај Срећковића. Наставила је Звезда са добрим нападима у 17. минуту Родић је прошао по левој страни и асистирао до Фалка који је јако шутирао, али је Милошевић у последњем тренутку уклизао и изблокирао ударац. Три минута касније је са пола терена пронашао Фалка који је добро примио лопту грудима и шутирао, али је мало недостајало да црвено-бели поведу.

Јак темпо и чврста утакмица, наши су били све опаснији по гол Дујмовића. У 30. минуту добро су искомбиновали на боку Иванић и Родић, наш бек је центрирао у пун казнени простор, али су се Суботичани одбранили. Спартак је добро отворио контру у 36. минуту и повео 1:0 преко Фуртуле. Звезда није посустала после гола, наставила је са великом офанзивом. Родић је убацио лопту у шеснаестерац, Фалћинели је покушао да изједначи, али је Дујмовић одбранио. Пред крај првог полувремена, после одлично изведеног корнера, Фалћинели је шутирао, али је лопта отишла преко гола.

Црвена звезда је ушла агресивно у друго полувреме са јасним циљем да преокрену резултат. Прва озбиљна шанса у наставку виђена је у 56. минуту када је Иванић упутио снажан ударац, али је лопта погодила спољни део мреже. Стратег нашег тима Дејан Станковић освежио је своје редове у 60. минуту троструком изменом. На терен су ушли Гаврић, Саного и Срнић, а ван игре су се нашли Павков, Петровић и Родић. Звезда је наставила да притиска последњу линију Спартака, а у 63. минуту Гајић је упослио Срнића који је у паду добро захватио лопту али није било среће да се постигне погодак. Два минута касније је поново Гајић пробио по боку и упутио оштар ударац ка петерцу, а лопта се одбила до играча Спартака, те је статива спасила нашег ривала. Иванић је у 67. минуту пронашао бена у “срцу” шеснаестерца, али је крилни нападач нашег тима шутирао преко гола.

После сјајног продора по десном боку Гајић у , бек је упутио оштар ударац ка петерцу, лопта се одбила од играча Спартака, али статива је спасила Голубове. Наставили су црвено-бели са опасним нападима, само два минута након погођене стативе, Иванић је прошао по левој страни и пронашао Бена у срцу шеснаестерца, али је крилни нападач нашег тима шутирао преко гола.

Играо се 71. минут када је Бен извео слободан ударац са 18 метара, али је лопта прешла преко гола. Звезда је наставила да ниже шансе у наставку игре. Покушали су Бен и Гаврић у 75. минуту, али су Суботичани успели да се одбране. Црвена звезда успела је да сломи одбрану у 80. минуту и преко Иванића дође до изједначења. Црвено-бели су искористили своје најјаче оружије прекид. Бен је из левог корнера убацио лопту у средину казненог простора Милуновић је лопту пребацио на другу стативу, а Иванић погодио мрежу.

Наш тим је наставио са тоталном офанзивом, црвено-бели су створили доста прилика ,али Спартак је имао много среће. У 83. минуту Бен је упутио снажан ударац, али пречка је још једном сачувала мрежу Дујмовића. Ипак, упорност се исплатила фудбалерима нашег тима, јер је у 88. минуту после центаршута Бена, Секу Саного био највиши у скоку и поставио коначан резултат.

Претходни текстРастанак Црвене звезде и О`Брајанта
Следећи текстСтанковић: Капа доле момцима