КУП ЈЕ ОПЕТ НАШ!

72

Кошаркаши Црвене звезде освојили су јубиларни 10. трофеј националног Купа!

Црвено-бели су на прави начин заокружили феноменални наступ у Новом Саду. Иако десетковани, од појединих и отписани, показали су да су прави тим. Бескомпромисном борбом, снажном одбраном и тимском игром стигли су до трофеја. У финалу је савладана екипа Меге Соццербет резултатом 70-63.

Шампионски карактер и челична воља водила је изабранике Дејана Радоњића до трофеја. Прво полувреме протекло је у егалу, међутим, Црвена звезда је онда посегнула за својим најјачим оружјем – чврстом одбраном и тимском игром у којој су сви дисали као један. О томе је најбоље сведочио податак да је талентовани састав Мега Сокербет заустављен на само осам поена у трећем периоду.

Потпуна контрола над утакмицом била је у рукама црвено-белих. Готово рутински, али са јасним планом и без икаквог опуштања Црвена звезда је одржавала стечену предност. Иако десетковани, првотимци Звезде су имали јасан план и спровели га до краја. То је била права награда за тим који је био лишен помоћи петорице првотимаца и три члана стручног штаба.

На крају, МВП финала био је Марко Јагодић-Куриџа. Апсолутно заслужено, као персонификација игре Црвене звезде. Не би била грешка ни да је то признање добио било који други првотимац. Дејан Давидовац који је пленио хладнокрновшћу у другом полувремену, Бранко Лазић који је разоружао нападачке опције ривала или било ко други… Статистика је показивала да је то фантастични Јагодић-Куриџа који је сакупио индекс корисности 21. Постигао је осам поена, имао 11 скокова, три асистенције и две украдене лопте.

Дејан Радоњић:

Честитке свима у клубу на трофеју. Не бих говорио сада о детаљима и свему што је било пре него што смо дошли у Нови Сад, о томе мало више наредних дана. То сад није битно. Успели смо нешто што се можда није очекивало, иако Црвена звезда увек треба и жели да буде на овом месту. Покосила нас је ситуација која је покосила читав свет и шта смо ту могли. Задовољан сам наравно”.

Црвена звезда мтс – Мега Сокербет 70-63 (19-21, 17-19, 17-8, 20-12)

Црвена звезда мтс: О’Брајант 14 (7ск), Вујичић, Лојд 9 (5ск), Ускоковић 5, Давидовац 14 (6ас), Лазић 10, Раданов, Добрић 5, Симоновић 4, Јагодић-Куриџа 8 (11ск), Симанић, Кузмић 4 (6ск).

Претходни текстТријумф у Петроварадину за прво место
Следећи текстМаксималне победе црвено-белих на почетку другог дела Суперлиге