Радоњић: На нама је само да одиграмо најбоље што можемо

54

Кошаркаши Црвене звезде пласирали су се у полуфинале Купа Радивоја Кораћа, где ће се у састати са екипом Партизана.

Меч у великој дворани „Спенс“ игра се у суботу од 21 сат.

Једанаест играча Црвене звезде којима су прикључени и талентовани јуниор Шарановић и Вујичић, налазе се у Новом Саду од среде увече. Након победе над крагујевачким Радничким у којој је тренер Радоњић дао свим играчима минуте, укључујући и талентованом јуниору Милутину Вујичићу, екипа у којој нема пет стандардних првотимаца и пет чланова стручног штаба је у петак обавила нова тестирања и одрадила тренинг у дворани “Спенс”.

У једином овосезонском дуелу са екипом Партизана у оквиру АБА лиге, екипа Црвене звезде је славила у хали “Ранко Жеравица” на Новом Београду, али ће овај меч, који ће се такође одржати без присуства публике, бити одигран у потпуно другачијим околностима у којима црвено-бели играју изузетно ослабљени и без пола тима због вируса Ковид-19.

Тренер Дејан Радоњић: – Оно што је за нас у овом тренутку заиста најважније је да је стање болесних, односно заражених играча, њих пет, тројице тренера и двојице чланова нашег стручног штаба боље. И то је вест која је заиста од изузетног значаја за све нас у овом тренутку. Што се саме утакмице тиче, сигурно је да ће Партизан користити све предности које има у овом тренутку има, али на нама је да дамо све од себе и да одиграмо ту утакмицу у суботу најбоље што можемо. Понављам, ми смо заиста срећни што уопште можемо да играмо овај куп – рекао је тренер црвено-белих Дејан Радоњић.

У првом полуфиналу састају се екипе Меге Соццербет и домаћина турнира Војводине. Тај меч се игра од 18.30 часова, док је друго полуфинале на програму од 21 сат.

Претходни текстСтанковић: Није идеално, али идемо на победу
Следећи текстЗвезди сет у Суботици