Викенд личних, клупских и државних рекорда на дворанском Првенству Србије

42

Првог дана такмичења Првенства Србије за сениоре и сениорке у дворани обележен је сјајним наступима атлетичара Атлетског клуба Црвена звезда.

Након годину дана у круг за бацање кугле вратио се Армин Синачевић и већ на првом наступу забележио сјајан хитац од 20.56 метара. Само четири недеље активног тренинга биле су довоље да се врати на даљине преко 20.50, била је ово само увертира за наступ на такмичењу за најбољег бацача старог континента које га очекује почетком марта у Пољској.

Златна медаља за најбржу спринтерку на 60 метара припала је Милани Тирнанић. Након 7.43 у квалификацијама, пуленка Невена Ранића, у финалу је истрчала 7.41 секудни чиме је показала да је у одличној форми за предстојеће дворанско Првенство Балкана у Инстанбулу и Европе и пољском Торуњу.

Идентичну висину као Првенству Србије у Новом Пазару, које се одржало у септембру, Јасмин Халили је прескочио и у дворани. Висину 2.16 прескочио је у трећем покушају и освојио шампионску титулу у скоку увис.

Перспективни спринтер, Миодраг Тресовић, из недеље у недељу трчи личне рекорде на 60 метара. Тренутно је пробијена граница од 6.90 за једну стотинку, што је било довољно за бронзану медаљу.

Његов друг из групе Мирјане Стојановић, Милош Радојковић, такође са најбољим временом у каријери освојио је бронзану медаљу у трци на 400 метара са 48.83 секунди.

Други дан Првенства Србије у дворани

Након што је прошог викенда успела да обори државни рекорд за јуниорке у дворани на 200 метара који је 32 године држала Марина Филиповић, Тијана Јапунџић је успела да истрчи још брже и постави нови рекорд и постане и сениорска првакиња државе.

Победничко време и нови национални рекорд у дворани на 200 метара за јуниорке износи 24.58 секунди.

Страхиња Јованћевић се нажалост повредио после првог скока, али је он био довољан за сребрну медаљу и даљину од 7.57 метара.

Бронзи са 400 метара, Милош Радојковић додао је бронзу и на 200 метара истрчавши лични рекорд од 22.25 секунди.

Две звездаљшице биле су на постољима за 800 метара. Николина Мандић освојила је златну медаљу са 2:16.13, док је Дајана Петковић била трећепласирана и бронзану медаљу освојила са 2:17.99.

Штафете 4×200 и 4×400 метара

Доминација Звездиних штафета вићена је и у мушкој и у женској конкуренцији на 4×200 и 4×400 метара.

У штафети 4×200 метара за сениорке златом су се окитиле Тијана Јапунџич, Тамара Вулетић, Катарина Тмушић и Ана Килибарда, а победничко време износило је 1:42.24.

У конкуренцији сениора најбржа је била штафета у саставу Немања Булајић, Стефан Каљуш, Марко Тасић и Милош Радојковић у времену 1:30.59.

Клупски рекор у штафети 4×400 метара поставили су Иван Марковић, Лука Олујић, Милош Марковић и Милош Радојочић, а он сада износи 3:21.04.

Друга Звездина штафета освојила је бронзану медаљу коју су трчали Срефан Каљуш, Никола Ковачевић, Миодраг Тресовић и Станко Будимкић у времену 3:31.83

Сениорке су такоће биле најбрже на 4×400 у саставу Милица Јакшић, Катарина Тмушић, Тијана Јапунџић и Николина Мандић са 3:55:84.

Звезда 2 била је трећа са 4:11:66, а трчале су је Лидија Ћокић, Дајана Петковић, Милица Живић и Тамара Весковић.

Ускоро незванични резултати такмичења.

Претходни текстКајл Хајнс угостио Џордана Лојда (ВИДЕО)
Следећи текстВојводини НС семе победа на Бањици