Пораз црвено-белих у Истанбулу

26

Кошаркаши Црвене звезде поражени су у утакмици 22.кола Евролиге од екипе Анадолу Ефеса резултатом 86-72.

Екипа Црвене звезде видно уморна након изузетно тешког распореда (3 утакмице у 4 дана) и тешког путовања након меча у Бару, није имала снаге да се супростави комплетном тиму Анадолу Ефеса која је од почетка ставила до знања да су јој бодови преко потребни.

Најефикаснији у екипи Црвене звезде били су Дејан Давидовац и Огњен Добрић који су убацили по 12 поена. Двоцифрен је био и Дуоп Рит који је меч завршио са 10 кошева.

Након доброг почетка и вођства од 14-3, прва деоница завршена је резултатом 29-13 у корист домаћина. Екипа Црвене звезде одговорила је серијом 8-0, али је на њу домачин одговорио својом серијом 10-0. Од тог тренутка није било великих преокрета до краја првог полувремена.

Ни у другом делу игре није виђено много узбуђења. Црвена звезда се није предавала, међутим било је практично немогуће супротставити се изразито расположеном противнику. Умор је утицао на енергију у редовима црвено-белих који су ипак смогли снаге да у завршници меча ублаже пораз.

Ово је уједно био 15. пораз црвено-белих који изузетно напоран период у коме су одиграли већ трећу утакмицу за мање од пет дана, настављају утакмицом са екипом Асвела која је на програму у петак у Београду.

Анадолу Ефес – Црвена звезда мтс 86-72 (29-13, 27-22, 19-17, 11-20)

КК Црвена звезда мтс: Црвена звезда мтс: О’Брајант , Хол 9, Волден 5, Лојд 7, Давидовац 12 (4ск, 4ас), Лазић 6, Раданов, Добрић 12, Јагодић-Куриџа 7, Ноко 4, Колом.

Екипа Црвене звезде у среду у јутарњим часовима враћа се за Београд, а већ током поподнева одрадиће тренинг пред утакмицу 23.кола са француским представником која се игра у петак од 20.45 часова у празној хали „Александар Николић“.

Наредни меч у АБА лиги екипа Црвене звезде игра у понедељак од 18 часова на истом месту против екипе Меге.

Дејан Радоњић:

‘’Честитам екипи Ефеса на победи, одиграли су веома добру утакмицу и много боље од нас. Почетак утакмице био је веома важан, ми смо у том периоду играли са мањком енергије, без концентрације и Ефес је дошао до велике разлике. Контролисали су утакмицу и у другом полувремену и заслужено су победили”.

Претходни текстЗвезда заказала нови меч на припремама
Следећи текстАлекса Милошевић појачање РК Црвена звезда