Звезда максимално против градског ривала

78

Одбојкашице Црвене звезде су у утакмици 13. кола Суперлиге Србије победиле градског ривала, екипу Београд, резултатом 0:3 (20:25, 20:25, 25:27).

У утакмици против екипе Београда, тренер Црвене звезде, Александар Владисављев, је пружио прилику готово свим играчицама. Имао је разлога за задовољство, поготово јер су освојена сва три бода. У првом сету се играчицама Београда спротставила постава у саставу Ђорђевић-Таубнер, Милунович-Сајић, Вучићевић-Делић и либеро Станковић. После почетног загревања и вођства домаћих, наше девојке су повеле поенима из напада изузетно расположене Саре Вучићевић и блоковима Сајићеве. Владисављев је на резултату 16:16 у игру увео Ању Ашоњу уместо Таре Таубнер. Резултатски се значајно Звезда одвојила блоком Саре Вучићевић, а затим и њеним ас сервисима у завршници, за 23:19. Тачку на овај сет је ставила Невена Сајић.

На почетку другог дела игре Ања Ашоња је била стартер на позицији коректора, а Исидора Родић је почела уместо Јелене Делић на блокерској позицији. Биле су наше девојке убедљиве током целог сета, па је Владисављев на 13:19 уместо Сајићеве у игру увео Тијану Цветковић. На резултату 15:23 дошло је до малог опуштања али противнице су се успеле да се приближе само до двадесетог поена.

Шесторку у трећем сету су чиниле Ђорђевић-Таубнер, Милуновић-Цветковић, Родић-Вучићевић и либеро Вукомановић. У овом делу игре је било више неизвесности него у претходна два. До прве сет лопте су дошле играчице Београда на 24:22. Родићева је поеном из блока донела изједначење, а Милуновићева са два успешна смеча омогућила свом тиму меч лопту коју је Мила Ђорђевић и реализовала из напада.

Највише поена за Црвену звезду су освојиле Милица Милуновић и Сара Вучићевић (13), док је најефикаснија у екипи Београд била Анђелка Новосел са 14 поена.

У утакмици 14. кола Суперлиге Црвена звезда ће на свом терену дочекати екипу Уб.

БЕОГРАД – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:3 (20:25, 20:25, 25:27)

Београд, дворана: СЦ Визура. Судије: Марио Пеић и Роберт Леко

БЕОГРАД: Матешка С. 4, Драгомировић Т. (либеро), Новосел А. 14, Бербатовић И. 6, Кувекаловић Н. 7, Стојановић М. 2, Савићевћ В. 8, Лазић А. Нису играле: Крстић Н. (либеро), Рајковић У., Ђелекар С. и Рађеновић С. Тренер: Александар Миловић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Таубнер Т. 4, Цветковић Т. 5, Родић И. 8, Вукомановић К., (либеро), Сајић Н. 7, Милуновић М. 13, Ђорђевић М. 6, Ашоња А. 2, Вучићевић С. 13, Делић Ј. 1, Станковић К. (либеро). Нису играле: Јовановић Ј.и Симић Ј. Тренер: Александар Владисављев

Претходни текстШести тренинг у Турској – Реализација у првом плану
Следећи текстМлађи јуниори/ке у последњој серији првенстава Београда