Лидер Евролиге бољи од Црвене звезде

17

Кошаркаши Црвене звезде мтс нису успели да вежу два тријумфа против шпанских великана. Након велике победе у Мадриду, у дворани ”Александар Николић” гостовала је Барселона која је била бољи ривал и победила резултатом 60-72.

Гости из Шпаније су боље започели утакмицу, црвено-бели су успели да се врате у готово потпуни резултатски егал. Међутим, богато искуство Барселоне дошло је до изражаја у трећој четвртини и на почетку последњих десет минута. Серија гостију на почетку четвртог периода 9-0 решила је питање победника, а то је била Барселона која је показала зашто је првопласирани тим Евролиге.

Од почетка утакмице виђена је права ратничка кошарка. У таквим условима, са судијским критеријумом који је дозвољавао игру која је била често и преко границе фаула боље се снашла Барселона. Каталонци су користили своје значајно искуство и у раној фази меча стекли двоцифрену предност, 3-14.

Ипак, изабраници Дејана Радоњића нису губили главу. Показали су одлучност и чврстину и стрпљиво се враћали у меч. У завршници првог полувремена сјајне минијатуре имао је Џордан Лојд на радост свих Звездаша који се после дуже паузе вратио на терен. Топио је предност ривала уз помоћ добре одбране и његово слободно бацање вратило је црвено-беле на четири поена заостатка пред већу паузу, 31-35.

Ипак, у трећа деоница је личила на почетак утакмице. Барселона је била чвршћа и на конто тога правила предност. Неколико пропуста у одбрани црвено-белих донели су лаке поене из рекета Барси која је заокружила серију и вратила двоцифрену предност, 36-47. У изразито важном тренутку стигла је тројка Бранка Лазића која је покренула серију 7-1 (43-49). Ипак, промашена слободна бацања и неколико зицера искусна Барселона је знала да искористи. Серија 8-0 Шпанаца у завршници донела је и највећу предност гостима у завршници трећег периода, (43-57).

Серија Барселоне 9-0 на почетку четврте деонице која је водила преко линије пенала трасирала је пут гостима ка победи. Стекли су Шпанци 21 поена разлике и чинило се да је питање победника тада одлучено, 45-66.

Звезда је и у овој ситуацији показала карактер и борбеност достојну грба. Серију 9:0 предводили су Добрић и Кино Колом који је сјајно организовао игру. Наравно и феноменална одбрана, 54-66.

Међутим, времена за чудесан прекорет није било и Барселона је остварила 15. победу у евролигашкој сезони.

Дејан Радоњић:

Мислим да је од почетка сезоне јасно да ће Барселона претендовати на највиши пласман, а чињеница да су остваривали победе без Миротића и Дејвиса као што је био случај рецимо у Москви против ЦСКА говори довољно о њиховом квалитету. Било је лоших момената са наше стране, имали смо превише промашених слободних бацања, превише промашених шутева из добрих ситуација, а разлика у скоковима је била велика и то је било превише за конкурентну утакмицу против екипе каква је Барселона.

Сви имају своје проблеме и свако се на свој начин бори са тиме. Наш распоред је тежак и морамо да користимо утакмице да се поправљамо. Већ ујутру идемо на тренинг па одмах за Бар и за два дана нас очекује тежак меч у Црној Гори против Морнара који има сјајне резултате. Њихове амбиције су реалне, а ми морамо да размишљамо о том дуелу и одмах путујемо за Истанбул па имамо дупло коло. Трудићемо се, покушаћемо да налазимо најбоља могућа решења. Видели сте да неки играчи шта су погађали, то данас није био случај. Надам се да ћемо код појединаца достићи ниво форме да бисмо успели да остваримо све наше жеље и циљеве.

Џордан Лојд је имао два тренинга са тимом. Сигурно је то било кратко време да бисмо дали конкретнији суд. Очекујемо од њега и Нока да дају свој допринос да тим буде добар и сви ми заједно били довољно добри да остваримо шта желимо”.

Црвена звезда мтс – Барселона 60-72 (11-21, 20-14, 14-22, 15-15)

Црвена звезда мтс: О’Брајант 6 (8ск), Волден 8, Лојд 9, Давидовац 7, Лазић 3, Рит, Раданов 5, Добрић 11, Јагодић-Куриџа 3, Кузмић, Ноко 2, Колом 6 (4ас).

Претходни текстИ мушкарцима нова три бода
Следећи текстЗдравствени радници су наши хероји