Велико искушење, стиже Барселона

57

Кошаркаши Црвене звезде мтс дочекују у петак екипу Барселоне у утакмици 21. кола Евролиге. Утакмица се игра од 19 часова у празној хали “Александар Николић”.

Након велике победе над Реалом у Мадриду, црвено-бели су имали два дана за тренинге пред нова велика искушења, а то су две важне такмичарксе утакмице у два такмичења у распону од само 48 сати.

Први за црвено-беле је долазак другопласиране екипе на табели, Барселоне, која има скор 14-6. У Београд долазе појачани за Дејвиса и Миротића, који није играо претходних 20-ак дана, и након сјајне партије у дербију Евролиге у Москви где су победили ЦСКА са убедљивих 88:75.

Пред долазак једног од главних кандидата за трофеј, тренер црвено-белих Дејан Радоњић очекује изузетно тешку утакмицу за Црвену звезду:

Барселона је најтежи могући противник у овом тренутку. Играју сјајно, имају огроман квалитет. Јасно је да нас очекује физички изузетно захтеван меч у коме морамо да одговоримо великом енергијом на атлетицизам који има Барселона. Потребна нам је и максимална концентрација како би одговорили на квалитет игре који Барселона показује читаве сезоне – рекао је тренер црвено-белих.

И првотимац Дејан Давидовац нема дилему да кошаркаше Црвене звезде очекује велико искушење у петак:

Барселона је изузетан ривал, један од кандидата за највиши пласман, и играју одлично ове сезоне. Поглед на ростер и пласман на табели довољно говори. То је тим који је физички изузетно јак, има велики квалитет, предвођени су врло искусним играчима и мораћемо да одиграмо са изузетном енергијом и концентрацијом ову утакмицу – рекао је Давидовац.

У првој утакмици ове сезоне, Барселона је славила у Блауграни 78:65, а тренутни скор два клуба у Евролиги је 7-2 за Барселону.

Црвено-бели одмах по завршетку утакмице у Београду одлазе на четвородневни пут у Бар и Истанбул на утакмице са Морнаром и Анадолу Ефесом.

Претходни текстПетровић: Тактички ћемо бити још бољи
Следећи текстТрећи тренинг у Турској – Припреме за први контролни меч