Звездин просек – 24 године

34

Нема Црвена звезда проблем са „бонус“ играчима, о чему јасно говори чињеница да је Станковић неретко указивао шансу играчима до 21 године, као и бисерима стасалим у нашој фабрици талената.

Кад се узме у обзир да смо имали веома млад тим током јесени, те да се на то прикључио двојац из Графичара – Ричард Одада (20) и Никола Станковић (17), као и да се голман Марко Ћопић (17) преданим радом намеће да у скорије време стане међу стативе на званичној утакмици, све указује на то да ће Црвена звезда бити још млађа на пролеће.

Станковић ће бити на толико слатким мука да уопште није искључено да се у наставку сезоне надмаши достигнуће против Рада када је утакмицу против тима са Бањице завршило чак седам “бонус” играча и када је шеснаестогодишњи Марко Лазетић забележио деби у сениорима Црвене звезде, с обзиром на то да Црвена звезда у овом тренутку има чак 10 фудбалера који су рођени после 1. јануара 1999. године.

1999. – Петровић, Николић

2000. – Одада, Гаврић, Крстовић

2001. – Ераковић

2002. – Радуловић

2003. – Ћопић, Станковић

2004. – Лазетић

Петровић је “најискуснији” што се тиче сениорског фудбала, с обзиром да је сезону раније од свих наших “бонус” играча заиграо за Црвену звезду, па је до сада наступио на 51 мечу и постигао два поготка. Потом су прилику добили – Николић (40 утакмица и четири гола) и Крстовић (12 утакмица и два гола). Шансу Гаврићу после сјајне полусезоне у Графичару указао је Дејан Станковић, а талентовани крилни нападач је наступио 27 пута и постигао пет голова, док је у међувремену дебитовао и Радуловић који је до сада на 13 мечева постигао два поготка. Усталио се и Ераковић у први тим током полусезоне и одиграо 18 утакмица, а крајем новембра дебитовао је и Лазетић. Време Ћопића, Одаде и Станковића тек долази…

У сваком случају постоји јасан баланс у тиму Дејана Станковића, а то је оно што у фудбалу даје најбоље резултате. Ипак, оволико младих играча који стандардно наступају дуго није било у тиму Црвене звезде, а верујемо да ће из године у годину тај број да се одржава, ако не и да расте, с обзиром да је јасна филозофија клуба да се деци из Омладинске школе указује шанса у сениорском фудбалу, а да то најбоље препознаје Звездино дете – Дејан Станковић.

Претходни текстПобеда кадета у Краљеву, следи гостовање у Ужицу
Следећи текстПреко Дуге до четвртфинала Купа Србије