Црвена звезда сијала из све снаге у Мадриду – победа над великим Реалом!

49

Кошаркаши Црвене звезде остварили су велику победу, пошто су савладали Реал Мадрид усред Мадрида у одложеном мечу 19. кола Евролиге: 79-77 (23-21, 22-19, 21-18, 13-19)!

Ово је седма победа Звезде у Евролиги, Реал је доживео седми пораз.

Најефикаснији у Црвеној звезди био је Волден са 18 поена, а огромну улогу у овој победи имао је Огњен Добрић који је меч завршио са 13 поена.

Црвено-бели су одиграли изванредан меч имали су +12 у последњој четвртини, водили током целе утакмице али сун а крају кроз драматичну завршницу добили важну утакмицу, која ће Црвеној звезди много значити на сваком плану у наставку сезоне!

Рвено-бели су одлично отворили меч, посебно Кузмић, а пратио га је вечерас изванредни Волден који је убацио две тројке па су црвено-бели имали +7.

Једини пад црвено-бели су имали почетком друге деонице, када је Реал стигао до +4, али након тога, све до краја и драматичне завршнице било је у “црвено-белом”!

Трећа деоница донела је одличну одбрану Црвене звезде, тандем Лапровитола и Таварес је био заустављен, Тројком Рита на старту треће четвртине Звезда је дошла до +7.

Осетнију предност Црвена звезда стиче у финишу треће четвртине поенима О Брајанта, тројком Добрића и пеналима Колома.

Црвено-бели су наставили у истом ритму, одржавали су ту предност до драматичне завршнице и последњег минута. Џејси Керол је промашио тројку, а Кори Волден са два убачена пенала на 44 секунде до краја доноси +5 Звезди.

Поново је Џејси Керол овога пута са линије слободних бацања смањио на 75-78, а шест секунди пре краја Волден је фаулирао фаулира Лапровитолу, који погађа оба бацања за 77-78.

Кино Колом је фаулиран на 5 секунди до краја и промашио је једно и погодио једно бацање за 77.79.

Након тајм-аута црвено-бели су се добро организовали у одбрани, а Керол је промашио последњи (тежак) шут и Звезда је дошла до победе.

Тренер КК Црвена звезда мтс Дејан Радоњић: – Ово је веома важна победа за самопоуздање. Честитам својим играчима. Била је ово врло добра утакмица. Најважније је било, као што сам рекао и у најави, да играмо боље него на прошлој утакмици, а играли смо заиста добро. Важно је било да наставимо у другом делу са добром игром из првог. Контролисали смо ситуацију. На крају смо правили неке грешке и било је неизвесно, али смо остварили важну победу.

Огњен Добрић: – Велика је ствар победити овде, где је веома тешко играти. Честитам својој екипи на великој победи – рекао је Добрић.

Кори Волден: – Играли смо добро и срећан сам због победе. Ово је добра, огромна победа. Показали смо да можемо да играмо са оваквим екипама. Надам се да ћемо ово самопоуздање пренети на следећу утакмицу – рекао је Волден.

Црвена звезда: Волден 18, Добрић 13, Рит 10, Колом 8, О’Брајант 8, Лазић 7, Раданов 6, Кузмић 4, Јагодић-Куриџа 3, Давидовац 2. Тренер: Дејан Радоњић.

Реал Мадрид: Фернандес 11, Томпкинс 10, Дек 10, Тејлор 10, Лапровитола 10, Таварес 9, Керол 7, Тајус 4, Гаруба 2, Козер 2, Абалде 2, Алосен. Тренер: Пабло Ласо.

Црвено-бели се током ноћи враћају из Мадрида и већ у уторак почињу припреме за наставак изузетно тешке недеље у којој дочекују Барселону и гостују Морнару у Бару.

Претходни текстМитић: Желимо титулу, али развој је примаран
Следећи текстВеслачи Звезде на Голији брусе форму