Звездин последњи тренинг на Кипру

48

Нешто раније него што је то био случај претходних дана фудбалери Црвене звезде овог јутра у 9 сати и 30 минута изашли су на терен. Поново се радило на стадиону Јероскипу и ту је одрађен и последњи тренинг на првом делу зимских припрема на Кипру.

Тренинг је је отпочео ка и сваки до сад, истрчавали су фудбалери Црвене звезде кругове на терену, у циљу што бољег загревања. Овог пута реквизити за вежбе постављени од стране нашег кондиционог тима нису били на центру терена, већ на самој ивици, где су црвено-бели радили са чуњевима и штаповима. Потом су се поделили изабраници Дејана Станковића у три групе и одиграли шеву у трајању од 15 минута. Имали смо прилику још једном да се уверимо у сјајну атмосферу која влада у екипи, с обзиром на то да је било доста шале, смеха и лепих потеза. Овог пута шеви су се прикључили и наши голмани, који су додатно допринели не само атмосфери, него и квалитету шеве.

У наставку тренинга радило се на читавом терену, међутим није реч о партији на два гола. Поново су се поделили наши фудбалери у две екипе и радили на увежбавању кретања на терену и пас игре, а затим су прешли на рад на офанзивним и дефанзивним прекидима. Изузетно темељан рад са мноштвом савета, али и вежбе које ће им засигурно користити у наставку сезоне обележиле су овај сгмент тренинга.

Додатно се уигравају фудбалери Црвене звезде, оно што смо могли да видимо наговештава да ће игра нашег тима бити течна, да ће прекиди и даље бити Звездино сјајно оружје и да ћемо моћи да се радујемо головима из ових ситуација. Тако је завршен последњи и тренинг на Кипру. Имаће црвено-бели прилику мало да се одморе, с обзиром да знамо да је иза њих тежак тест издржљивости који су јуче одрадили, као и готово два тренинга сваког дана упућује да су тај одмор и више него заслужили.

У поподневним часовима нашу екипу очекује повратак у Београд, где ће имати два слободна дана, а затим 20. јануара путују у Турску где ће одрадити други део зимских припрема.

Претходни текстРадуловић: Припреме захтевне, али дајемо све од себе
Следећи текстМладост зауставила црвено-беле на путу до Ф4