Седми тренинг на Кипру – 100 минута пакленог рада

38

За разлику од јучерашњег кишовитог дана, овог пута је сунце пробудило фудбалере Црвене звезде и указало на то да ће имати веома пријантан амбијент за тренинг.

Уобичајно кипарско време после доручка је наше фудбалере дочекало на Градском стадиону у Пафосу. Пет миута вожње од хотела до терена провели су у сјајном расположењу фудбалери Дејана Станковића, а у том маниру су одрадили и тренинг који је испоставиће се, био најдужи у досадашњем делу припрема, јер је трајао око сат времена и 40 минута. Јуче су црвено-бели имали један тренинг и слободно поподне, па је била видна њихова жеља за лоптом.

Тренинг је почео тако што су играчи подељени по групама истрчавали кругове како би се загрејали, а док су они то радили, стручни штаб задужен за кондициони део је постављао реквизите на атлетску стазу. Користио се песак у који атлетичари скачу у даљ, али су наши фудбалери ипак радили са лоптом у њему. Уследила је вежба у којој су изабраници Дејана Станковића били подељени у парове, где су шутирали један другом, док је један из пара стајао на баланс лопти. Колико су црвено-бели жељни да се што боље уиграју показује чињеница да је Срнић много сугестија давао Вукановића и рекао да се нада да ће и на терену да функционишу овако добро, као што је то случај и на тренинзима.

Потом су на ред дошле вежбе снаге и са еластичним тракама, а онда је део екипе отишао иза гола, где је Федерико Панонћини успео да, у маестралној брзини, припреми интересантан полигон где су се користиле препоне, траке, лопта и радило се у паровима. Играчи који су завршили тај део, имали су и задатак који их је највише уморио – истрчавање деоница по терену са оптерећењем. Сјајно су се показали том приликом, док је на другом делу терена Станковић увежбавао тактику по линијама тима, где је лопта често завршавала у мрежи, а ми смо уживали у атрактивним потезима.

Претходни текстЦрвено-бели савладали Шабац
Следећи текстОдада: Учим од Санога