Црвено-бели допутовали у Валенсију

11

Кошаркаши Црвене звезде мтс допутовали су у Валенсију где их у петак очекује меч 20.кола Евролиге са домаћим истоименим тимом. Меч у “Ла Фонтети” игра се у 21 сат.

Црвено-бели за разлику од Мадрида где већ недељу дана влада „поларно“ време, и где нису били у могућности да слете на утакмицу 19.кола, неће имати такве проблеме са аеродромом у Валенсији, и имаће времена да се припреме за први од два меча са шпанским представницима у ЕЛ.

Меч са Реалом, који је био одложен у среду, играће се наредног понедељка одлуком ЕЛ, и то са почетком у 19 часова.

У Београду су остали рековалесценти Марко Симоновић, Џордан Лојд, Лендри Нноко (административни проблеми) као и Бориша Симанић, који ће радити по посебном програму до повратка екипе.

У првој утакмици црвено-бели су славили 76:73 уз по 18 поена Лојда и Брајанта.

Тренер КК Црвена звезда мтс Дејан Радоњић: – Очекује нас изузетно тежак меч против екипе која је још летос у прелазном року показала да су им амбиције изузетно високе и веће него ранијих година. Довели су играче који их чине тимом који може до врло високих позиција, показали схајне игре у појединим мечевима, имају и добар резултат и пласман на тебли, и ту нас чека тежак меч у Валенсији. Наше је да покушамо да одиграмо добро да будемо конкзрентни, да будемо растерећени и да из те растерећености која долази из реалности, ако буде шансе, да покушамо да је искористимо.

Дејан Давидовац: – Валенсија је тим који је по мом мишљењу највише појачао, и ојачао свој ростер измедју две сезоне. Оно што је много важније, је да и својом игром и резултатима показују шта могу и да су вукли праве потезе тада. Довели су Вилијамса, Хермансона, Калинића, који игра сјајно и прави озбиљну разлику ове сезоне. Типична шпанска екипа која игра врло брзо, шутира доста тројки, играа у транзицији пуно, и на доста поседа. Покушаћемо да искористимо и информације Кина Колома који је играо тамо сезону и по, али наше је да се подижемо из утакмице у утакмицу, нисмо ни комплетни у Шпанији, али желимо да дођемо у прилику да направимо добар резултат – рекао је Давидовац.

Црвено-бели услед новонасталих околности и промене термина утакмице у Мадриду, остају у Шпанији након одиграног дуела у „Ла Фонтети“, а током викенда следи им пут у Мадрид на заосталу утакмицу са Реалом.

Меч 15.кола АБА лиге са Борцем је одложен, а термин након договора два клуба биће објављен накнадно.

У наредној недељи црвено-беле чекају велики напори, јер након Реала играју са Барселоном у Београду у петак, па путују у Бар на дерби меч АБА лиге са Морнаром (недеља).

Претходни текстНикола Станковић: Даћу све од себе да искористим шансу
Следећи текстОдложен меч Црвене звезде и Борца