Четврти тренинг на Кипру – Тактичке замисли Станковића

32

Трећи дан на Кипру за наше првотимце почео је интензивним тренингом, који је одрађен по веома пријатном времену за рад и са одличним расположењем.

За разлику од претходних сунчаних дана, овог пута облачно небо на Кипру. Најављена киша није посетила јутарњи тренинг фудбалера Црвене звезде, који су имали пријатних 19 степени за рад. На самом почетку одрадили су активацију. Овог пута без много реквизита на атлетској стази градског стадиона у Пафосу дочекале су их само струњаче, које су већ биле постављене од стране чланова нашег стручног штаба. Темељно постављене струњаче и лепо припремљен простор за рад омогућио је црвено-белима да по доласку на тренинг усмере сву своју концентрацију на захтеве наших тренера.

Активација је трајала петнаест минута и била је изузетно битна како би се црвено-бели добро загрејали за све оно што их је чекало у наставку тренинга. Потом су наши фудбалери заменили патике копачкама, ато је то је значило само једно, да се рад наставља на терену. Део вежби је био исти као на јучерашњем тренингу, а изабраници Дејана Станковића били су подељени у четири групе по шест играча. Понављали су црвено-бели шаблоне, који су се састојали из истрчавања кроз препреке, али је и овог пута постојао део са лоптом.

Као што је тренер Дејан Станковић најавио, уследио је рад на тактици. Црвено-бели су унели на терен још један гол, како би га скратили и увежбавали тактичке замисли нашег струшног штаба. Све оно што су радили наши фубалери било је посвећено тактици, а они су били подељени по линијама тима. Највише времена шеф стручног штаба Дејан Станковић провео је код одбрамбених играча и голмана, али као и увек нису изостале ни лепе комбинације у нападу, те смо тако имали прилику да видимо и занимљиве голове.

Тренинг су после 40 минута рада на тактици наши фудбалери завршили истрчавањем целе дужине терена. Оно што је општи коментар црвено-белих јесте да су тренинзи не много дуги, али изузетно интензивни, те им тако после тренинга остаје снаге само за ручак и одмор до новог тренинга, будући да ће се већ у 17 часова и 30 минута по локалном времену вратити на терен.

Претходни текстСтанковић: Много нам значи рад на Кипру, хвала клубу
Следећи текстИН МЕМОРИАМ: Боривоје Бора Ценић (1930-2021)