Јелић: Биће ово година Станковића и Лазетића

118

Резимирао је са осмехом главни тренер наше Омладинске школе Никола Јелић све оно што је учињено у претходној години и најавио велике ствари за 2021.

Презадовољан сам оним што смо урадили, поготово када се узме у обзир стање са короном. Можемо рећи да је успешна година за нама. Организационо смо се унапредили, али се и додатно појачали што се тиче стручног кадра у нашој Омладинској школи. Такође, утисак је да смо побољшали и моделе тренинга, те подигли стандарде самог рада на виши ниво – почео је Јелић.

Задовољан је Јелић полусезоном омладинаца и кадета, момака који су у просеку млађи више од годину дана од ривала.

– Успешна полусезона за нас. Играли смо се млађим играчима у наше две најстарије селекције и одлучили смо се за тај пут. Велики подстрек нам је то што дечаци одлазе спремни у први тим Црвене звезде и Графичара. Имамо велики мотив за даљи рад када видимо да деца која стасају на теренима иза југа Маракане могу равноправно да се носе са сениорима.

Такође, сматра Јелић да је допунска селекција која је урађена летос донела одличне резултате у селекцијама млађим од кадетске.

– Појачали смо се летос и урадили праву ствар. Биле су добре ове полусезоне све селекције, рачунајући и базу којом руководи Влада Цвјетићанин. Похвалио бих и напредак тренера који је приметан. Подигли су рад и критеријуме на виши ниво и сјајно реаговали у години која је била турбулентна због вируса. Едукују се, уче и раде, а велике заслуге за то припадају координатору Бојану Шиљеговићу. Приметан је огроман напредак и у сектору који контролише Немања Бадњаревић, такође смо задовољни и голманима и Бојаном Јоргачевићем. Наравно, морам да поменем и Драгана Младеновића и Владимира Цвјетићанина, заиста све радимо као тим.

Јелић тврди да у Омладинској школи стасавају прави бисери који би већ ове године могли да се афирмишу.

– Биће ово година Николе Станковића и Марка Лазетића, верујемо да ће све да одушеве у сениорском тиму Црвене звезде. Нећемо се изненадити ако то после њих учине и Ђурић, Бачанин, Митуљикићи, Деспотовски, Лазић, Крстић, Кнежевић, Лековић, Николашевић, Мијатовић и сви остали, заиста бих могао да набрајам имена дуго, с обзиром да имамо оазу талената у годиштима који надолазе.

На прелазном року се увелико ради, а неки играчи су већ стигли да појачају наше млађе селекције.

На време смо направили план и полако кренули да договарамо играче. Чекамо почетак прелазног рока да то све озваничимо, али већ сад смо на добром путу. То су углавном дечаци рођени 2005. године и млађи. Очекујемо да у наредној години подигнемо ниво Омладинске школе још више и да много играча „дамо“ првом тиму Црвене звезде и Графичара – подвукао је Јелић.

Претходни текстНавијачи изабрали Милана Борјана за играча године
Следећи текстДан када смо срушили Барселону