Победа пуна емоција

57

Историја мечева између Црвене звезде и Панатинаикоса је прилично бурна. Као по правилу, увек је носила велики емотивни набој и неизвесне завршнице. Другачије није било ни на завршетку календарске године, 30.12. у дворани ’’Александар Николић’’. Недостао је један ’’детаљ’’ гормогласна подршка са трибина карактеристична за окршаје између београдских црвено-белих и зелених из Атине. На то није могло да се утиче, али за оне малобројне присутне у дворани, као и играчки кадар и стручни штаб заличило је на оно право што свима много недостаје.

Ни мало случајно јер је овај меч носио много тога са собом. На клупу Црвене звезде мтс вратио се најтрофејнији тренер у клупској историји. Дејан Радоњић је изашао из тунела и није сакрио осмех, осетило се у ваздуху да се вратио на место на ком се најбоље осећа, а то што Црвена звезда и он неко време нису били заједно баш нико није могао да осети, како на терену, тако и у ваздуху.

Црвена звезда је била борбена, храбра и са јасно зацртаним циљем који је касније и остварила. Уписала је веома вредну победу, а славље на крају меча говорило је најбоље о томе колико је ова победа била вредна за првотимце. Семафор у дворани ’’Александар Николић’’ показивао је 74:71, а то је зона комфора за Црвену звезду. Мали број поена, велика борба и када победника одлучује то ко жели више. Црвено-бели су силно желели.

Увертира за утакмицу припала је Дејану Радоњићу, као што смо већ поменули, али је било и споредних јунака у тој причи. Менаџмент КК Црвена звезда мтс побринуо се да карактеристични аудио-визуелни спектакл има празнични моменат и тим путем је свим Звездашима пожелео срећне празнике. Како је то изгледало, можете погледати на следећем линку:

Такође, уочи утакмице, Црвена звезда је пожелела добродошлицу свом детету Немањи Недовићу који иза себе има феноменалну сезону. Том приликом тим менаџер Небојша Илић му је уручио плакету која припада свим члановима Клуба 100, односно играчима који су уписали 100 и више наступа у црвено-белом дресу. Недовић је имао 131 утакмицу у вољеном дресу и забележио 922 поена.

На самој утакмици блистао је Алекса Раданов и то на свом евролигашком дебију. Уписао је своје прве поене, на свом конту их је имао пет из два покушаја. Снажним улазом показао је свој раскошни таленат и одважност, а ништа мање ни када је погодио степ-бек тројку. Статистика сакрива изванредан учинак у одбрани када је натерао противника на две изгубљене лопте.

Дворана ’’Александар Николић’’ упознала је боље и Кина Колома. Кративни плејмејкер је донео велику дозу сигурности у пресудним моментима и веома важне поене. За нешто више од 14 минута забележио је 13 поена, а разбијао је чврсту одбрану Панатинаикоса својим мајсторством.

Као што смо већ рекли, само је један детаљ недостајао – пуна црвено-бела дворана. Није било Звездаша у дворани који није размишљао како би хала експлодирала након серије тројки Корија Волдена или када су капитен Бранко Лазић, Дејан Давидовац и остали ’’драли лактове’’ на паркету.

То је Црвена звезда! Истинска емоција и борба до последњег звука сирене. За славу наше Црвене звезде!

Претходни текстКомплетиран стручни штаб КК Црвена звезда мтс
Следећи текстИза југа Маракане – Цвјетићанин поносан на рекорде