Велика победа Црвене звезде за крај 2020. године

31

Кошаркаши Црвене звезде мтс остварили су велику и заслужену победу против Панатианикоса 74:71 у утакмици 17.кола Евролиге.

Био је ово шести тријумф црвено-белих у елитном такмичењу који најављује боље дане за Црвену звезду.

Код црвено-белих најефикаснији је био Кори Волден са 17 поена и пет асистенција, а двоцифрени су били још Огњен Добрић са 11 поена и четири скока, односно Кино Колом који је убацио 13 поена.

У екипи Црвене звезде која је контролисала дешавања на терену буквално од почетка меча, виђена је огромна жеља, енергија и додатне улоге и већа минутажа домаћих играча, који су уз сјајног Волдена носили тим у првом полувремену.

Резултат на крају првог полувремена 48-37 није осликавао право стање ствари на терену и колико су црвено-бели били бољи на паркету празне хале „Александар Николић“ , а након врло тврде треће четвртине у којој је постигнут само један поен, тројкама Папапетруа који је користио пад у игри црвено-белих за који је крива скраћена ротација (Лојд, Хол, Симоновић и Ноко) ушло се у драматичну завршницу у којој су кошаркаши Црвене звезде поентирали са линије слободних бацања (О Брајант и Давидовац) и на крају искористили грешку Недовића и стигли до велике победе.

Меч у хали „Александар Николић“ почео је малом свечаноћу, пошто је тим менаџер Небојша Илић уручио признање Немањи Недовићу детету Црвене звезде и најбољем играчу Панатинаикоса за одиграних 100+ утакмица у дресу црвено-белих.

Евролига, 17. коло:

Црвена звезда – Панатинаикос 74:71 (22:15, 26:22, 9:9, 17:25)

Судије: Перес, Патернико, Шемеш
Дворана: “Александар Николић”, Београд

Црвена звезда: О’Брајант 5, Волден 17, Ускоковић, Давидовац 6, Лазић, Рит 7, Раданов 5, Добрић 11, Јагодић-Куриџа 6, Симанић, Кузмић 4, Колом 13.

Панатинаикос: Мек 5, Папајанис 5, Бокоридис, Папапетру 20, Каселакис 3, Калаицакис, Фостер 2, Недовић 16, Вајт 8, Митоглу 4, Бентил 6, Сент-Рос 2.

Тренер Црвене звезде мтс Дејан Радоњић:
Прво полувреме смо одиграли јако добро, у оба правца. Није било лаких поена, они су нас реметили мењањем одбране, али смо остали концентрисани. Успели смо да стигнемо до добре победе добром одбраном и важним поенима са пенала – рекао је Радоњић и прокоментарисао драматичну завршницу:

Било је потребно наћи најбоље могуће решење. Играли смо целу утакмицу јако добро и била би штета да нисмо добили награду. Нападачки смо били мало у проблему, али смо успели паметнијим решењима да стигнемо на линију за слободна бацања – казао је Радоњић и додао:

Све је важно у Евролиги. Мора доста тога да фунционише да би се победило. Игра је била добра, много боља него у претходном мечу који смо играли пре неки дан. После меча у Лакташима је изгледало да ће и вечерас бити лоше, да неће ни бити неизвесне завршнице… Играли смо без неколико играча, па су се играчи истрошили због својих другова – навео је Радоњић.

Црвено-бели ће на терен већ другог дана Нове Године, очекује их меч против Задра у АБА лиги, а 07.01.2020. године у Београд стиже Фенербахче.

Претходни текстБорјану и Катаију признања
Следећи текстКомплетиран стручни штаб КК Црвена звезда мтс