Одбрана – Гајић и Дегенек најстандарднији

39

Дејан Станковић је ове полусезоне у утакмица користио седам одбрамбених фудбалера, али најстадарднији по броју мечева био је Милан Гајић, док је највећу минутажу имао Милош Дегенек.

Гајић је наступио чак 28 пута ове полусезоне за Црвену звезду, и уз Николића је лидер што се тиче броја одиграних утакмица. Ипак, према минутажи није на првом месту, с обзиром да се често дешавало да десни бек, поготово на почетку сезоне, улази са клупе. Он је успео да се два пута упише у стрелце и исто толико пута асистира. Дегенек има меч мање у односу на Гајића, али и 315 минута више које је одиграо. Он је 27 пута наступио за Црвену звезду ове полусезоне и забележио једну асистенцију.

Радован Панков је такође имао велику минутажу, и чак 26 пута се нашао на терену, а остварио је учинак од два поготка и две асистенције. Посебно упечатљив гол је она пета против Златибора у Купу Србије. Марко Гобељић се 23 пута нашао на терену, углавном покривавши десну аут-линију и за то време успео је да забележи три асистенције.

Родић је током јесени одиграо 20 утакмица и за то време три пута асистирао. Важне улоге имали су и Немања Милуновић и Страхиња Ераковић. Милуновић, најбољи штопер Лиге Европе, је на 18 мечева постигао три гола, што га чини најбољим стрелцем међу дефанзивцима. Ераковић је такође наступио 18 пута, игравши и као штопер и као леви бек.

Део тима био је и леви бек Стефан Хајдин, али он није одиграо ни минут, док своју шансу чека капитен омладинске екипе Андреј Ђурић, који је против Рада у Купу Србије седео на клупи.

МИЛАН ГАЈИЋ:

ЛИГА: 18 утакмица, 1 гол и 2 асистенције

ЕВРОПА: 9 утакмица и 1 гол

КУП: 1 утакмица

МИНУТИ: 1887

МИЛОШ ДЕГЕНЕК:

ЛИГА: 15 утакмица

ЕВРОПА: 10 утакмица и 1 асистенција

КУП: 2 утакмице

МИНУТИ: 2201

РАДОВАН ПАНКОВ:

ЛИГА: 17 утакмица, 1 гол и 2 асистенције

ЕВРОПА: 7 утакмица

КУП: 2

МИНУТИ: 1863

МАРКО ГОБЕЛЈИЋ:

ЛИГА: 14 утакмица и 2 асистенције

ЕВРОПА: 7 утакмица

КУП: 2 утакмице

МИНУТИ: 1444

МИЛАН РОДИЋ:

ЛИГА: 13 утакмица и 2 асистенције

ЕВРОПА: 7 утакмица и 1 асистенција

МИНУТИ: 1485

НЕМАНЈА МИЛУНОВИЋ:

ЛИГА: 8 утакмица и 2 гола

ЕВРОПА: 9 утакмица и 1 гол

КУП: 1 утакмица и 1 асистенција

МИНУТИ: 1485

СТРАХИНЈА ЕРАКОВИЋ:

ЛИГА: 12 утакмица

ЕВРОПА: 4 утакмице

КУП: 2 утакмице

МИНУТИ: 1020

Претходни текстЦрвено-бели убедљиви, трипл-дабл Вујичића
Следећи текстЦрвена звезда први финалиста Купа Србије