Црвена звезда први финалиста Купа Србије

42

Ватерполисти Црвене звезде савладали су у првом полуфиналу завршног турнира Купа Србије на 25.мају „вечитог ривала“ 9:7 (3:2, 2:2, 3:1, 1:2) и обезбедили пласман у финале!

Гаврил Суботић је преузео одговорност у до сада најбитнијој утакмици у сезони и предводио црвено-беле до финала после четири сезоне. Млада екипа ривала је пружила јак отпор који су изабраници Александра Филиповића у трећем кварталу сломили и преломили сусрет у своју корист.

Први период је завршен са 3:2 у корист Звезде, која је два пута водила, номинални домаћин утакмице два пута поравнавао резултат, да би Суботић и трећи пут био прецизан.

Имала је Звезда 4:2 у другом делу, затим су црно-бели изједначили на 4:4, а Гаврил Суботић постигао свој и Звездин пети гол за 5:4 након првог полувремена.

У трећој четвртини Црвена звезда је преко Танкосића, Суботића и Вукићевића створила одлучујућу разлику, а Владимир Мишовић био је одличан на голу. Петар Касум је потврдио победу у последњем кварталу, а екипа Милоша Королије успела само на смањи разлику до коначних 9:7.

Гаврил Суботић је са 6 голова био најефикаснији, по један су постигли Вељко Танкосић, Милош Вукићевић и Петар Касум.

Противник Црвене звезде у финалу биће победник другог полуфиналног меча Нови Београд – Раднички Крагујевац.

Партизан – Црвена звезда 7:9 (2:3, 2:2, 1:3, 2:1)

Београд, базен: „25.мај/Милан Гале Мушкатировић“. Судије: Раковић и Анђелић. Искључења: Партизан 13, Црвена звезда 9. Петерци: Црвена звезда 3 (2).

ПАРТИЗАН: Булајић, Живојиновић , Бараћ 4, Нешић, Шофилд, Гак, Димитријевић, Митровић 1, Божовић, Цветковић, Андрин 2, Бућан, Глушац, Тимотијевић. Тренер: Милош Королија

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 1, Касум 1, Марковић, Суботић 6, Милојевић, Вићковић, Басара, Вукићевић 1, Шулц, Стојановић, Тртовић, Алексић, Смиљевић. Тренер: Александар Филиповић

Претходни текстОдбрана – Гајић и Дегенек најстандарднији
Следећи текстПовратак црвено-белих у Лигу и тријумф у дербију