У сусрет противнику – Рад

52

Фудбалери Црвене звезде сутра од 13 часова и 30 минуту гостују екипи Рада на стадиону “Краљ Петар Први” у оквиру осмине-финала Купа Србије у последњој утакмици у 2020. години.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Прву утакмицу против екипе Рада одиграли смо 31. јула 1968. године у пријатељском дуелу из којег је наш тим изашао као победник убедљивим резултатом 11:0. Укупан број одиграних дуела против Рада износи 83, у којима смо 66 пута изашли као победници, 10 пута је било нерешено, док је седам пута Рад однео целокупан плен. Укупна гол разлика износи 166 наспрам 43 у корист нашег тима.

Црвено-бели су у претходних десет мечева забележили максималан учинак уз фантастичну гола разлику од 32:4 у нашу корист.

Последња утакмица на Бањици одиграна је прошле сезоне када је 29. маја, на дан остварења највећег успеха клуба, Црвена звезда победом од 5:0 на Бањици обезбедила своју 31. титулу првака државе, трећу заредом. Голове на стадиону “Краљ Петар Први” постигли су Мирко Иванић, Срђан Бабић, Милош Дегенек и Алекса Вукановић (два пута).

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Директан пренос утакмице против Рада можете пратити на каналу Аренаспорт 1 са почетком од 13 часова и 30 минута. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда је сјајна ове сезоне. Црвено-бели су непоражени у домаћем шампионату и као лидер на табели са 53 освојених бодова иду на заслужени одмор. Такође, Звезда је одлично стартовала и у Купу Србије, али је свакако највећи успех оно што су изабраници Дејана Станковића постигли у Лиги Европе. Звездине снаге су са 11 освојених бодова, из шест одиграних кола, обезбедили себи 2. место у групи Л и европско пролеће. Наш сутрашњи противник се налази у незавидној ситуацији. Тренутно су на 17. позицији са 16 освојених бодова, а у претходној рунди купа победили су екипу Колубаре после бољег извођења једанаестераца.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар сутрашњег меча Рад – Црвена звезда биће Јован Шегрт из Београда, а помагаће му Бојан Бановић и Милош Мишкељин, док је четврти арбитар Иван Стаменковић.

ЕКИПЕ КОЈЕ СУ ОБЕЗБЕДИЛЕ ПРОЛАЗ

ИМТ
ВОЖДОВАЦ
ПАРТИЗАН
ВОЈВОДИНА
СПАРТАК
РАДНИК
ТСЦ

Претходни текстЦрвена звезда дочекује Валенсију (петак, 19 часова)
Следећи текстОд рођења мог – Пакетићи стигли на Звездару и Палилулу