„Кино“ Колом нови плејмејкер Црвене звезде

87

Шпански репрезентативац и бивши плејмејкер Валенсије Хоаким „Кино“ Колом ново је појачање Црвене звезде!

Искусни 32-годишњи организатор игре (Андора Ла Вела, рођен 01.11.1988. године) који је потписао уговор на једну сезону са опцијом продужења на још једну, донеће на позицији организатора игре велики квалитет и неопходно искуство.

Колом који је родом из Андоре, висок је 189 центиметара, а у досадашњој каријери искуство је стицао прво у шпанским клубовима : Сарагоси, Естудијантесу, Билбау, да би интернационалну каријеру започео врло запаженим трогодишњим боравком у екипи Уникса из Казања. Након кратке епизоде у турском Башакшехиру, током сезоне 2018-2019 прешао је у Валенсију за коју је наступао сезону и по.

Колом, који је прошао све млађе селекције Шпаније, освајач је златне медаље на СП у Кини, а индивидуалне награде које је освајао током свог боравка у Униксу најбоље говоре и о његовој игри: био је члан најбоље петорке Еврокупа, најбољи асистент ВТБ лиге и најбољи шести играч такмичења које се игра на простору бившег Совјетског Савеза.

Одликује га одличан преглед игре, бројне асистенције, добар продор и на првом месту тимска игра у којој Колом на првом месту разиграва саиграче и екипу.

Хоаким „Кино“ Колом у Црвеној звезди носиће дрес са бројем 55.

“Quino” Bienvenido a Estrella Roja!

Претходни текстОд рођења мог – Делили смо пакетиће све до Чачка
Следећи текстЗвезда против Туркоана у осмини финала ЛЕН Купа Европе