Црвена звезда дочекује берлинску Албу

52

Кошаркаши Црвене звезде мтс дочекују у уторак екипу берлинске Албе у утакмици 14.кола Евролиге.

Меч у празној хали „Александар Николић“ игра се од 19 часова, и представља и први део дупле недеље у којој црвено-бели дочекују и Валенсију у петак на истом месту и у истом термину.

Немачки тим у последње време игра у одличној форми, а екипа коју са клупе предводи искусни шпански тренер Гарсија Рененсес Аито има скоро 5-7 у Евролиги.

Ово ће бити тек пети дуел два клуба у Евролиги, а црвено-бели чекају на победу од сезоне 2014-2015 када су славили у препуном „Пиониру“ 86-69.

Последњи меч између два клуба одигран је у јануару ове године, Алба је славила 94-85.

Тренер Саша Обрадовић добро познаје берлински клуб у коме је годинама играо, касније и био први тренер те екипе:

Врло добра екипа која зна да поремети противничку екипу променама ритма и одбрана. Врло су искусни, играју доста дуго заједно и вођени су од стране два врло искусна плејмејкера Сиве и Грејнџера који играју за екипу и разигравају и друге. Долазе у Београд у доброј атмосфери након неколико важних победа које су забележили и то управо избацивањем из ритма екипа попут Валенсије и Фенербахчеа. То значи да ћемо морати тај део да исконтролишемо у великој мери, да одиграмо чврсто и мотивисано јер желимо бодове у овом мечу“, рекао је тренер црвено-белих.

Један од најискуснијих у екипи Црвене звезде мтс, Марко Симоновић играо је својевремено за берлинску екипу, а у суботњој победи био је један од запаженијих:

Одличан тим, који је заиста спој младости и искуства. Играју препознатљиво, вођени руком врхунског тренера какав је Аито. Стил је исти годинама од када је на клупу сео Шпанац, играју брзо, у транзицији су, пуно трче, пуно шутирају пуно за три поена, али су и врло незгодни са променама одбране. Најдоминантнији играч је Лук Сикма и са оваквом екипом која је брза морате да одиграте са максималном концентрацијом и врло чврсто у одбрани. Ми смо одиграли стварно добру утакмицу у суботу, и желимо да наставимо на исти начин и забележимо победу која ће нам много значити у наставку такмичења, посебно јер већ три дана касније играмо још један меч Евролиге, а онда и у недељу дерби кола АБА лиге против Цедевите Олимпије“, рекао је Симоновић.

Утакмица се игра у уторак без присуства публике (пандемија ковид-19) и представља прву од три које ће црвено-бели одиграти у распону од 5 дана у Београду (Валенсија – петак, Цедевита Олимпија – недеља).

Претходни текстТерзић: Покушаћемо да прођемо даље
Следећи текстМијаиловић: Очекује нас велики двомеч