У сусрет противнику – Бачка

60

Фудбалери Црвене звезде, после успешно завршене групне фазе Лиге Европе, окрећу се обавезама у националном шампионату. У недељу, од 17 часова наши момци одиграће утакмицу 18. кола Суперлиге Србије против екипе Бачке на стадиону „Рајко Митић“.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Против нашег сутрашњег ривала екипе Бачке до сада смо у историји одиграли само седам дуела у којима смо забележили шест победа и један реми уз укупну гол разлику 19:6 у нашу корист. Прву утакмицу против клуба, који се ове сезоне вратио на суперлигашку сцену, одиграли смо 28. октобра 2015. године и то у Бачкој Паланци када је црвено-бели тим головима Александра Катаија (два пута) и Луиса Ибанејза Звезда славила резултатом 3:1.

Последни сусрет против Бачкопаланчана одиграли смо 3. априла 2019. године када смо истим резултатом 3:1 остварили тријумф. Голове за тим Владана Милојевића у сезони 2018/19 постигли су Милан Павков, Вујадин Савић и Филип Стојковић.

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Директан пренос утакмице против Бачке можете пратити на каналу Аренаспорт 1 са почетком од 17 сати. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу из минута у минут.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда је сјајна ове сезоне. Црвено-бели су непоражени у домаћем шампионату и као лидер на табели са 44 освојена бода храбро корачају ка новој, четвртој титули шампиона заредом. Такође, Звезда је одлично стартовала и у Купу Србије, али је свакако највећи успех оно што су изабраници Дејана Станковића постигли у Лиги Европе. Звездине снаге су са 11 освојених бодова, из шест одиграних кола, обезбедили себи 2. место у групи Л и европско пролеће. Екипа Бачке је незавидној позицији на табели Суперлиге. Тренутно су претпоследњи са 11 освојених бодова, а у претходних пет мечева остварили су три пораза, реми и победу.

РЕЧ ДЕЈАНА СТАНКОВИЋА

Видећемо ко ће сутра играти, играчи су веома уморни и исцрпљени. У четвртак смо играли утакмицу у Либерецу, дуго смо путовали и нисмо још увек конкретно разговарали о стартној постави. Оно што је сигурно, нећу моћи да рачунам на Гавру, Катаија и Вукановића. Контролом утакмице и нападом се чува гол. Када настане проблем, онда се сви бранимо. То је начин на који сви заједно успевамо да сачувамо наш гол. Не размишљамо пуно о томе да ли ћемо примити гол или не, већ нам је битно да га постигнемо, да играмо организовано и да имамо контролу над утакмицом. Када се испуне сви ти услови, много је теже да се прими гол – истакао је Станковић пред меч са Бачком.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар меча Црвене звезда – Бачка биће Драган Чоловић из Рашке. Помагаће му Милан Минић и Милан Пашајлић, док је четврти судија Данило Грујић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Петак, 11. децембар:

Младост – Напредак 0:0
Пролетер – Инђија 1:0
ТСЦ – Радник 1:3
Чукарички – Јавор 3:0

Субота, 12. децембар:

Мачва – Рад 0:1
Нови Пазар – Металац 1:0
Раднички – Златибор 2:1
Спартак – Војводина 0:1
Вождовац – Партизан (17 часова)

Претходни текстНајава преноса и распоред утакмица млађих селекција
Следећи текстРукометаши испустили победу у Аранђеловцу