Рукометаши испустили победу у Аранђеловцу

37

Црвена звезда је имала седмерац за веома вредну победу у Аранђеловцу на пет секунди пре краја утакмице, који није искористила, па је Шамот сачувао бод – 27:25 (11:12).

Победа у Аранђеловцу би значила Звезди много у сваком смислу пред паузу. И на психолошком плану, и у борби за плеј-оф, и по питању самопоуздања пред наставак сезоне, у којој би у мањој мери зависила од резултата осталих утакмица.

Након почетне предности силно мотивисане екипе Шамота, затим и игре гол за гол у којој су се тимови смењивали у вођству, Звезда је имала прилику да се резултатски одлепи, коју није искористила, али је ипак голом Матичића имала гол предности на полувремену, 11:12.

И у наставку је виђена велика борба и честа промена резултата и вођства до самог финиша. Обе екипе су имале велику прилику да се „осигурају“ пре финиша: Звезда два пенала при вођству које је промашила, Шамот и два играча више да у самом финишу преломи сусрет у своју корист, али је Матичић користио сваку грешку да одржи резултат. Исти играч је и погодио за Звездино вођство у последњем минуту, а Аврамовићев ударац је веома срећно завршио у мрежи на десет секунди пре краја. Црвено-бели су искористили што је Шамот имао седмог играча у пољу и организовали „брзи центар“ а Живојиновић непрописно зауставио ударац Матичићев ударац. Управо је Виктор Матичић имао прилику да савлада Симића и донесе два бода, али је бивши голман Црвене звезде зауставио његов ударац и сачувао гбод својој екипи.

Матичић је био најефикаснији са 12 голова, Иван Хорват је постигао 6.

Звезда заостаје бод за Новим Пазаром, који има и утакмицу мање на 4.месту. Аркус лига се наставља 30.јануара 2021.године, црвено-бели ће дочекати Обилић.

11.коло, АРКУС лига

ШАМОТ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 27:27 (11:12)

Аранђеловац, хала: СРЦ „Шумадија“. Без гледалацаСудије: Душан Цветковић и Игор Николић (Лесковац). Искључења: Шамот 10, Црвена звезда 8 минута. Црвени картон: Немања Радосављевић (Шамот). Седмерци: Шамот 3(3), Црвена звезда 12(9).

ШАМОТ: Максимовић, Прековић, Илић, Ранковић 3, Аврамовић 1, Радосављевић 1, Живојиновић 5, Анић, Драгутиновић 9 (2), Марић, Ломић 2, Милинић 4(1), Живковић, Стојковић, Симић, Митровић. Тренер: Слободан Једоксић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Ђуровић 2, Хорват 6(1), Стевовић, Тодоровић 1, Милуновић, Јовић 1, Љубојевић, Мајес, Рајичевић 2, Јелић, Матичић 12(8), Благојевић, Брети, Богојевић 2, Роган 1. Тренер: Жикица Милосављевић.

Претходни текстУ сусрет противнику – Бачка
Следећи текстЦрвена звезда на Фајнал фору Купа Србије