Чарлс Џенкинс се вратио кући

31

Свако време једног клуба богате историје и традиције носи своје хероје. То су људи који уђу у срца навијача спонтано, неко својим херојским потезима на терену, а неко једноставно својим карактером и бескомпромисном борбом. У претходној декади један човек се у црвено-белој породици издвојио тако што је имао све од наведеног. При том је три пута облачио дрес Црвене звезде и сваки пут своје обавезе одрађивао без икаквог компромиса и уз то уносио велику дозу емоције. То је Чарлс Џенкинс!

Он се четвртак вратио својој кући, овог пута у дресу Олимпијакоса који је гостовао у Београду. Менаџмент КК Црвена звезда мтс приредио му је веома топао дочек. Стари знанац Небојша Илић је уручио популарном Ђенки пригодан поклон. Џенкинс није сакрио осмех, онај карактеристичан који је пратио сваку од његових 278 утакмица у дресу Црвене звезде. Постигао је 2498 поена, освојио чак седам трофеја и заиста оставио неизбрисив траг у клубу.

Сви актери утакмице, управа и менаџмент клуба испратили су га великим овацијама, а он је узвратио и окренуо се преко свог десног рамена јер је на видео биму у хали ишао видео његових маестралних потеза и бравура које су обележиле три мандата у дресу Црвене звезде мтс.

То је била сјајна прилика да се сви подсетимо шта је Чарлс Џенкинс донео Црвеној звезди, а и она њему, ако је неко случајно заборавио. Сигурни смо да је баш мало таквих.

Популарни Ђенка је и после утакмице показао зашто је увек био и остао омиљен. Међу првима се истуширао и пресвукао, а онда лутао ходницима које добро познаје не би ли поздравио свакога ко је са њим делио и добро и лоше у Црвеној звезди. Његов српски није перфектан, али је сасвим довољан да извуче осмех сваког саиграча и запосленог у клубу.

Чарлс, Београд и Црвена звезда ће заувек остати твоја кућа!

Претходни текстЗвездини потенцијални ривали у Лиги Европе
Следећи текстЦрвена звезда и Специјална Олимпијада Србије су један тим