Трагичан пораз црвено-белих од Олимпијакоса

33

Кошаркаши Црвене звезде поражени су од Олимпијакоса у мечу 13. кола Евролиге, 79-81.

Најефикаснији у екипи црвено-белих био је О’Брајант са 16 поена.

Екипа Црвене звезде одиграла је у четвртак можда и најбоље прво полувреме у Евролиги, али је меч изгубила у драматичној завршници, у којој су осим најискуснијег тандема Атињана Принтезис и Спанулис велику улогу имали и арбитри.

Без повређеног Хола, Рочестија који је напустио екипу и уз врло солидну епизоду Ускоковића, црвено-бели су у наставку остали без предности од 45-37, и то тројкама гостију и одличном епизодом Ларенцакиса који је имао малу минутажу у Барселони пре два дана.

Без обзира на све виђено у практично 38 и по минута, све је решавано у последњих 90 секунди.

Водила је Црвена звезда 78-76 на минут и по до краја, О’Брајант је убацио слободно бацање на седам секунди пре краја (79-79), а онда је у први план ступио тандем гостију, Василис Спанулис – Јоргос Принтезис. Спанулис је асистирао Принтезису, који је погодио уз фаул за коначних 79-81 за Олимпијакос.

Екипа Црвене звезде већ у суботу од 12 часова игра против ФМП-а у Железнику, а наредне недеље дочекује екипе Албе и Валенсије. Црвена звезда мтс има скор 4-9.

Тренер Црвене звезде мтс Саша Обрадовић: “Честитке Олимпијакосу, али ми имамо за чим да жалимо. Имали смо прилику да победимо, посебно после сјајног старта. У наставку смо имали проблема са организацијом, али смо то у финишу надокнадили великом енергијом и дошли до шансе за победу. Најпресуднији моменат био је трећи фаул Волдена. У тим моментима изгледали смо изгубљено, без главе. Шут за три поена Олимпијакоса нас је мало више омео, и ту смо изгубили ритам. Добро је да смо се карактером вратили у четвртој четвртини” рекао је тренер црвено-белих и прокоментарисао последњих 8 секунди: “Критеријум је био мало чудан и у односу на њега одлучио сам да ја завршавам нападом. Добро смо то предвидели, само нисмо могли да зауставимо њихову задњу акцију”, рекао је Обрадовић.

Црвена звезда: О’Брајант 16, Волден 13, Лојд 13, Ускоковић 2, Давидовац 8, Лазић 3, Рит 7, Добрић 5, Јагодић-Куриџа 10, Кузмић 2.

Олимпијакос: Харисон 12, Ларенцакис 11, Спанулис 14, Слукас 12, Мартин 1, Везенков, Принтезис 16, Папаниколау, Жан-Шарл 8, Џенкинс, Елис 4, МекКисик 3.

Претходни текстОсми окршај атинских и београдских црвено-белих и велики јубилеј Црвене звезде
Следећи текстСлован Либерец – Црвена звезда 0:0