Тесан пораз у дербију кола и први пораз у АБА лиги

19

Кошаркаши Црвене звезде поражени су у Београду од Будућности са 65-67 у оквиру 9. кола АБА лиге.

АБА лига, 9. коло:
Црвена звезда – Будућност 65-67 (20-17, 19-27, 16-12, 10-11). Утакмица је одиграна без присуства навијача уз поштовање свих протокола због пандемије вируса ковид-19.

Најефикаснији код црвено-белих био је Дејан Давидовац са 13 поена и 10 скокова. Тејлор Рочести је убацио 11, а Џордан Лојд 10 поена.

Црвено-бели су тако доживели први пораз у регионалном такмичењу, али су и даље први на табели са скором 8-1.

Најефикаснији код победничке екипе био је Никола Ивановић са 20 поена. И све их је убацио у првом полувремену које је завршено предношћу гостију 44-39.Црвено-бели су до друге половине полувремена водили 33:27, а онда дозволили гостима серију од 17-4.

У другом полувремену виђена је очекивано велика борба, црвено-бели су снажнијом одбраном ухватили прикључак али су у неизвесној завршници остали без бодова.

Црвена звезда: Рочести 11, О’Брајант 4, Хол 3, Волден 7, Лојд 10, Давидовац 13, Лазић 0, Добрић 5, Симоновић 0, Јагодић-Куриџа 7, Кузмић 1, Тери 4.

Будућност: Кобс 11, Ивановић 20, Еџим 10…

Тренер КК Црвена звезда мтс Саша Обрадовић:
Заслужена победа гостију. Можда негде мало чудни критеријуми, али не треба се сада обазирати много на суђење. Главни проблем је код нас, већ трећу утакмицу практично играмо без плеја, тешко је организовати игру, тешко је у неким ситуацијама и наћи права решења на терену. Имали смо проблема у првом полувремену са Ивановићем који је дао 20 поена. У другом полувремену смо се одбрамбено вратили тамо али некако исто без правог стрпљења, без праве “главе” са 19 изгубљених лопти. Остаје жал, сигуран сам да ћемо бити бољи. Ово је добар знак за нас да се погледамо мало и да видимо како даље. Анализираћемо утакмицу и видети како даље. Свака следећа је најважнија. Идемо даље. Боримо се – рекао је тренер црвено-белих након утакмице.

У наредном колу црвено-бели гостују у Железнику,а пре тога играју меч 13.кола Евролиге против Олимпијакоса у Београду.

Претходни текстСтанковић: Тешка победа
Следећи текстСаопштење ФК Црвена звезда