Црвена звезда – Хофенхајм 0:0

47

Одиграла је Црвена звезда против Хофенхајма без голова (0:0) у оквиру петог кола групне фазе Лиге Европе, али је обезбедила пролазак у наредну рунду такмичења и „европско пролеће“!

Црвена звезда – Хофенхајм 0:0

Стадион: „Рајко Митић“.

Судија: Боби Маден (Шкотска)

Црвена звезда: Борјан, Панков, Милуновић, Дегенек, Гајић, Саного, Петровић, Бен (од 80. Ераковић), Спиридоновић (од 46. Вукановић), Канга (од 80. Николић), Фалћинели (од 88. Боаћи).

Резерве: Поповић, Ћопић, Гобељић, Ераковић, Николић, Гаврић, Радуловић, Вукановић, Симић, Боаћи, Павков, Крстовић.

Хофенхајм: Бауман, Сков (од 88. Сков), Богарде, Вогт, Нордвејт, Џон, Руди (од 72. Нуху), Гајгер (од 58. Грилиш), Гаћиновић (од 72. Баумгартнер), Дабур (од 46. Крамарић), Клаус.

Резерве: Пентке, Бебу, Грилич, Баумгартнер, Нуху, Сесењон, Акпогума, Крамарић, Бејер.

Жути картони: Милуновић (Црвена звезда), Вогт (Хофенхајм).

Дејан Станковић се поново одлучио за формацију са три дефанзивца, а по боку су нападали Гајић и Бен. Нашао се фудбалер са Комора на несвакидашњој позицији, али је од старта меча показао да се добро снашао. Често се убацивао из леђа одбране, а његова и Кангина сарадња је била кључна за опасне нападе Црвене звезде у првих двадесетак минута. Прошао је Петровић по десном боку у 15. минуту и покушао да оштрим центаршутом по земљи упосли Фалћинелија, али су дефанзивци гостију изблокирали лопту која је стигла до Гајића, међутим он погађа Нордвејта.

Опасан је био Хофенхајм у 17. минуту када је Дабур, атрактивно, покушао „маказицама“, али је лопта отишла преко гола. Интересантно у овом дуелу је то да су оба голмана капитени, што није баш свакидашње. Милуновић је био тај који је успевао у потпуности да неутралише нападаче немачког представника, а Борјан је је у 37. минуту показао због чега је један од најбољих голмана у читавој Лиги Европе. Дабур је дриблао и нашао простор за ударац, снажно је гађао рашље са десетак метара, али је феноменалном парадом чувар мреже нашег тима успео да пошаље лопту у корнер. Ударцем Канге по земљи са двадесетак метара који је Бауман успео да „укроти“, означио је крај првог полувремена које је углавном прошло у игри и борби на средини терена.

Прву измену направио је Станковић већ на старту другог дела игре, па је Вукановић ушао на терен уместо Спиридоновића. Заиграо је Бен у наставку игре нешто офанзивније, што се видело и у 52. минуту када је сјајно освојио дуел против Скова, прошао и покушао да пронађе Фалћинелија, али је његов покушај био изблокиран. Десет минута касније је поново Бен био опасан по левом боку, али је успео само да изнуди корнер, међутим, правио велике проблеме одбрани Хофенхајма.Играо се 68. минут када је Црвена звезда извела сјајну контру, Гајић је са десног бока центрирао, али је Бен главом шутирао преко гола.

Имао је Борјан посла у 78. минуту када је Сков покушао са двадесетак метара, међутим, феноменалном парадом је наш капитен спречио госте да дођу до вођства. Мењао је Станковић па су се на терену нашли Ераковић и Николић уместо Канге и Бена. Одмах по уласку, могао је Николић да реши питање победника, ипак највеће заслуге за тај покушај имао је Саного. Одиграо је одличан пресинг на голмана гостију, одбрана Хофенхајма се збунила, лопта је стигла до Гајића, а потом и до Николића који је шутирао преко гола. Желели су црвено-бели до победе, видело се то и у 83. минуту када је после комбинације Николића и Фалћинелија, италијански нападач са шеснаест метара шутирао поред стативе.

Одбранио је Борјан ударац Клауса са неколико метара у 88. минуту након чега је било јасно да ће Црвена звезда дочекати „европско пролеће“. То се и десило! Црвена звезда је обезбедила пролазак у наредну рунду такмичења као другопласирани тим у групи Л.

Претходни текстЗвездаши, ви бирате најбољи потез у новембру
Следећи текстСтанковић: Вредно смо радили за „европско пролеће“