За крај пакленог новембра – Анадолу Ефес

41

Кошаркаши Црвене звезде мтс завршавају изузетно напорну и тешку серију утакмица дуелом са једном од најјачих евролигашких екипа, Анадолу ЕФЕС-ом.

Меч са турским тимом игра се у четвртак од 19 часова у хали „Александар Николић“ без присуства публике због пандемије Ковид-19.

Ово ће бити девети дуел два тима у Евролиги, гост из Турске који и ове сезоне има изузетно респектабилан састав води са 6-2, а обе победе црвено-бели су извојевали у Београду.

Последњи дуел две екипе пре пандемије одигран је 31.јануара ове године а Анадолу ЕФЕС славио је у Београду 85:78.

Црвено-бели су од 6.новембра одиграли 8 утакмица и прешли хиљаде и хиљаде километара, остварили су две велике победе у Лиону и Милану, и били максимални у АБА лиги током тог периода.

Тренер Саша Обрадовић:
Долази нам једна од најбољих екипа у Евролиги, прављена за највише циљеве и домете. Чак и са проблемима о којима се говори, то је изузетно респектабилан састав који има огроман квалитет на свим позицијама. Наш циљ је да покушамо да наметнемо наш ритам, играмо нашу игру и покушамо да их нападнемо. Важно ми је што увек истичем, да покажемо добро лице, показали смо да са свима можемо да играмо и да имамо квалитет. Надам се и да ћемо пронаћи ту додатну енергију која ће нам бити изузетно важна, јер ће нам ово бити 9. утакмица у периоду од само 20 дана, што је огромно оптерећење за екипу – рекао је тренер црвено-белих.

Дејан Давидовац имао је важну улогу у неколико претходних тешких утакмица, а слично искушење очекује и у четвртак увече:

Очекује нас тешка утакмица, и екипа која није претрпела велике измене у односу на прошлу сезону у којој су доминирали. Ове године нису стартовали према плану, имају већ 4 пораза, али зна се шта им је циљ, шта могу и какав квалитет поседују. Имају неколико повређених играча, али и без њих то је врло јака екипа коју предводи Шејн Ларкин. Моерман, Симон, Андерсон… не знате одакле прети већа опасност. Наше је да се добро припремимо за овај меч, нисмо имали много простора, отежавајућа околност је и да смо се много потрошили у претходних две и по недеље, али одиграћемо чврсто и желимо да овај изузетно тежак период који је иза нас завршимо на најбољи могући начин – рекао је Давидовац.

Тренер Саша Обрадовић за овај меч неће моћи да рачуна на репрезентативце Симанића и Раданова, Хол је под знаком питања због повреде коју је задобио у понедељак, док ће се Марко Симоновић прикључити репрезентацији у петак након утакмице са Анадолу ЕФЕС-ом.

Пред овај меч Црвена звезда има скор 4-6, док је Анадолу ЕФЕС одиграо меч мање и има скор 5-4.

Претходни текстЦрвена звезда најбољи клуб у 2020. години
Следећи текстУ сусрет противнику – Гент