У сусрет противнику – Војводина

46

После кратке репрезентативне паузе, црвено-беле очекује дерби утакмица 15. кола Суперлиге Србије. У недељу, од 17 часова и 30 минута, на “Карађорђу” наши првотимци ће покушати да победе екипу другопласиране Војводине, наставе одличан резултатски низ и приђу корак ближе шампионској титули.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Од свих клубова који су ове сезоне кренули у поход на шампионску титулу наше земље, “Стара дама” је једна од клубова са којима је Црвена звезда одмерила снаге највише пута у историји – чак 201 пут! Црвено-бели из Београда су из 114 међусобних дуела изашли као победници, резултат је био нерешен 47 пута, а Новосађани су били бољи на 40 утакмица. Дуеле црвено-белих из Београда и Новог сада неретко красе бројни голови. Лопта је затресла мрежу укупно 595 пута, али је гол разлика на Звездиној страни и износи 381:214.

Последњи сусрет Звезде и Војводине био је у фебруару, прошле сезоне, када је наш тим угостио Новосађане и славио резултатом 2:0 головима Ел Фарду Бена и Марка Гобељића.

На последњих 11 мечева са екипом Војводине, наш тим не зна за пораз и играчи су веома расположени када су у питању голови. Чак 32 гола су наши момци постигли на тих 11 утакмица, док су Новосађани погађали само седам пута. У протеклих неколико година, на листу стрелаца против једног од најстаријих клубова у Србији, уписало се седам садашњих Звездиних фудбалера. Верујемо да ће наши момци наставити сјајан низ против клуба из Новог Сада још једном победом и великим бројем голова.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Окршај прошлогодишњег победника националног купа и шампиона Србије ће бити још једна у низу утакмица које се играју пред празним трибинама, због епидемије корона вируса. Директан пренос утакмице између Војводине и Црвене звезде можете да пратите на каналу Аренаспорт 1, са почетком у 17 часова и 30 минута. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Следи нам дуел тренутно две најбоље екипе у Србији. Црвена звезда се налази на заслуженом првом месту табеле Суперлиге Србије, са освојених 38 бодова. На последњих пет мечева национланог шампионата, црвено-бели из Београда су славили три пута и ремизирали два. Наш сутрашњи противник је другопласирани на табели, са осам бодова мање од нас. “Лале” су на последњих пет утакмица у оквиру Суперлиге Србије победили противнике три пута, а одиграли нерешено и изгубили по једном.

РЕЧ ДЕЈАНА СТАНКОВИЋА

Дугачак је пут до титуле и има још много да се игра. Дерби кола јесте, али да ли ће неко бити шампион после ове утакмице – неће сигурно. Тако да не размишљамо о овом мечу као одлучујућем. Биће квалитетна утакмица, снаге ће одмерити две добре екипе које имају „личну карту“ у смислу игре и препознатљивих односа. Војводина је добра екипа, не бране се испред казненог простора, већ то чине организовано. Очекујем добру утакмицу, борбену, а у таквима се не гледа лепота него резултат – рекао је шеф стручног штаба, Дејан Станковић.

СУДИЈА МЕЧА

На дерби утакмици између црвено-белих из Новог сада и Београда главни арбитар ће бити Новак Симовић из Ловћенца. Помагаће му Никола Ђоровић и Милош Симовић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Петак, 20. новембар:

Јавор – Спартак Суботица 1:3;
Младост – Чукарички 1:1;
Радник – Мачва 3:0.

Субота, 21. новембар:

Инђија – Раднички Ниш (13 часова);
Вождовац – Нови Пазар (14 часова);
Напредак – ТСЦ (14 часова);
Партизан – Пролетер (16 часова).

Недеља, 22. новембар:

Златибор – Бачка (16 часова).

ОДЛОЖЕНО: Рад – Металац.

Претходни текстПрошло је 6 година од трагичне смрти Марка Ивковића Јагоде
Следећи текстТријумф футсалера пред пут у Париз