Црвена звезда солидна у Барселони, пресудила прва четвртина

45

Кошаркаши Црвене звезде изгубили су од Барселоне 76-65 (19-6, 20-16, 22-22, 15-21) у 10. колу Евролиге.

Црвено-бели су одиграли солидан меч у Барселони, али их је лоша нападачка прва деоница коштала озбиљније шансе да се бори за бодове против тренутно првопласиране екипе на табели.

Најефикаснији у екипи Црвене звезде био је Дејан Давидовац са 12, поена, Рит и Тери су постигли девет, док су Добрић и Хол додали осам. Победника је предводио Никола Миротић са 23 поена.

Пресудила је прва четвртина коју је екипа Барселоне добила са 19-6. Већ након уводних минута домаћин је повео 10-2 уз 8 поена Миротића, а након првог полувремена било је 39-22. Међутим, у другом полувремену много боље лице црвено-белих. Посебно у нападачком делу, а о карактеру тима сведочи и чињеница да је Црвена звезда пришла након великог минуса на -7 у финишу и то без помоћи вечерас нерасположеног Лојда (шут 0-8) али уз добре епизоде Давидовца, Рита, Терија и Добрића…

Ипак, екипа у изузетно тешкој серији утакмица која ће се завршити следеће недеље није имала снаге да се још више приближи и покуша да направи изненађење.

КК Црвена звезда мтс: Рочести 5 (5ас), О’Брајант 5, Хол 8, Волден 7, Лојд 2, Давидовац 12, Лазић, Добрић 8, Симоновић, Јагодић-Куриџа, Кузмић, Тери 9 (6ск).

После десет одиграних утакмица Звезда има скор 4/6, док је Барселона на 8/1.

У наредном колу Црвена звезде мтс дочекује екипу Анадолу ЕФЕС-а, док већ у понедељак игра и меч 8.кола АБА лиге са Партизаном у хали спортова “Ранко Жеравица”.

Претходни текстПораз ватерполиста у Крагујевцу
Следећи текстСтанковић: Биће тешко, али циљ је титула