Звездашима Војводина посебан мотив

41

Фудбалери Црвене звезде, после краће репрезентативне паузе, настављају поход ка шампионској титули. Још много корака је испред црвено-белог тима, а први ривал је тренутно другопласирани тим Суперлиге – Војводина, против које су чак седморица садашњих фудбалера Звезде постигли голове за радост наших навијача.

Гелор Канга, Ричмонд Боаћи, Милан Павков, Ел Фарду Бен, Марко Гобељић, Алекса Вукановић и Вељко Симић – фудбалери који су у претходним година тресли мреже новосадских црвено-белих. Некако се само намеће да ће неко од ових играча наставити голгетерски низ против Војводине већ у недељу када наш тим гостује на “Карађорђу”.

Највише голова Војводини у црвено-белом дресу од ових седам “мускетара” постигао је Ел Фарду Бен. Репрезентативац Комора постигао је пет погодака на шест мечева и у свим дуелима је забележио победу. Следећи по реду је Милан Павков који је у дресу Црвене звезде постигао четири гола против Новосађана у пет утакмица пет победа. Такође, високи центарфор је прави мајстор против екипе Војводине, јер се у осам мечева, колико је одиграо против Војводине у дресу Радничког и Црвене звезде, уписао у стрелце шест пута.

Ричмонд Боаћи је следећи по реду када гледамо број голова против Новосађана. Један од најбољих срелаца странаца постигао је три гола против Вовјодине, а уписао је и једну асистенцију у укупно четири дуела и исто толико победа. Потом следи Гелор Канга, момак који ће у свом другом мандату у Звезди одиграти пети меч против Војводине, док је у претходних четири забележио исто толики победа, два гола и две асистенције.

Момак који има највише тријумфа над “Лалама” у црвено-белом дресу је Марко Гобељић. Седам пута је Краљевчанин наступио против Војводине и седам пута изашао као победник, а забележио је гол и две асистенције. Следећи по учинку је Звездино дете Вељко Симић, који је у претходном периоду наступио три пута против Новосађана, три пута је победио, два пута је асистирао и једном постигао гол. Такође, седми фудбалер који се показао мотивисан против Војводине је Алекса Вукановић. Корпулентни нападач је у три меча у црвено-белом дресу забелеио три победе на којима је уписао гол и асистенцију. Такође, док је наступао за крушевачки Напредак, Вукановић је два пута погодио мрежу Војводине и то у утакмицама када је управо он одлучио победника.

Судећи да је Црвена звезда на последњих једанаест утакмица остварила исто толико победа против Војводине, и да то представља сјајну увертиру пред меч два клуба који је на програму у недељу од 17 часова и 30 минута сигурно је да београдски црвено-бели имају мотив више да освоје нове бодове.

СТРЕЛЦИ ПРОТИВ ВОЈВОДИНЕ:

Ел Фарду Бен – 6 утакмица – 5 голова

Милан Павков – 5 утакмица – 4 гола

Ричмонд Боаћи – 4 утакмице – 3 гола, 1 асистенција

Гелор Канга – 4 утакмице – 2 гола 2 асистенције

Марко Гобељић – 7 утакмица – гол, 2 асистенције

Вељко Симић – 3 утакмице – гол, 2 асистенције

Алекса Вукановић – 3 утакмице – гол и асистенције

Претходни текстБен: Знам како против Војводине
Следећи текстНајава преноса и распоред утакмица млађих категорија