Иза југа Маракане – Петровић међу сениорима

73

Феноменалне партије које је пружао током првих неколико кола у Омладинској лиги Србије, талентовани дефанзивац Давид Петровић, нису прошле незапажено код спортског сектора Графичара који је уручио позив њему и Николи Станковићу да се прикључе екипи и осете барут сениорског фудбала.

Са Станковићем који је први забележио деби смо већ разговарали, али унверзалац из Чачка који једнако добро покрива позиције левог бека и штопера се полако устаљује у тиму Радомира Коковића.

Лепо су ме сви прихватили и добро сам се снашао. Олакшано ми је било што сам заједно са Станковићем прешао у Графичар, дуго се познајемо и добри смо пријатељи. Уз њега и још неке старије које такође знам, није било потребе за адаптацијом. Надам се још већој минутажи у наредном периоду, за сада све иде по плану – почео је Петровић.

Петровић наводи да се захтеви нису много променили и да се полако прилагођава сениорском фудбалу.

Другачије је са аспекта тога да се више ради на стратегији, док смо у омладинцима сви били посвећени инидивидуалном напретку. Ипак, у Црвеној звезди се искључиво очекују победе и то се не мења. Тако је било и у омладинцима, сада у Графичару, а једног дана, надам се и у првом тиму.

Жели што бољи резултат са Графичаром, својим дојучерашњим саиграчима да освоје Омладинску лигу Србије, а највећи сан му је да дебитује за Црвену звезду.

Знамо који су нам циљеви у дресу Графичара и из кола у коло смо све бољи и компактнији. Жао ми је што се са својим вршњацима, фудбалерима који сам одрастао нећу борити за титулу у Омладинској лиги Србије, али верујем да ће је освојити и без мене. Следећи корак после овога би био први тим Црвене звезде што је мој највећи фудбалски сан – закључио је Петровић.

Претходни текстОд металостругара до најкориснијег играча лиге
Следећи текстЗвезда „решета“ са свих страна