Митић потписао победу кадета

58

Црвено-бели бисери остварили су победу у оквиру 18. кола Кадетске лиге Србије савладавши Телеоптик резултатом 1:0. Велику радост тренеру Николи Митићу донео је његов презимењак – Вељко Митић чијим поготком се наплатила добра игра наших талената.

Црвена звезда – Телеоптик 1:0 (0:0)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Судија: Душан Вићентијевић.

Стрелац: Митић у 88. минуту.

Црвена звезда: Маринковић, Митић, Вукичевић, Лековић, Марић (од 90. Стојсављевић), Видојевић, Лолић (од 90. Ергарац), Бубањ (од 79. Димитријевић), Мијатовић (од 90. Шкобаљ), Николашевић, Ракић.

Телеоптик: Чукурановић, Фијала, Челић, Симовић, Стаменковић (од 50. Бркљач), Морачанин, С. Кнежевић, Н. Кнежевић (од 73. Момић), Брахић (од 79. Јоковић), Лукић, Амановић.

Жути картони: Марић, Митић, Николашевић (Црвена звезда), С. Кнежевић (Телеоптик).

Црвени картон: Морачанин (Телеоптик).

Већ у првом минуту је Николашевић могао главом да доведе наш тим до предности, када га је Мијатовић после неколико дриблинга и сјајног продора по десном боку упослио. Потом је и Мијатовић главом послао “свећу” према голу Чукурановића, али без промене резултата. Запретили су и гости у 20. минуту када је Саша Кнежевић изашао пред Маринковића, али је нас чувар мреже сјајно интервенисао и још једном показао да је велика будућност клуба.

Покушао је Мијатовић у 22. минуту после неколико дриблинга у петерцу, као и Бубањ десет минута касније главом, али су одолевали гости током првог полувремена.

Прву шансу у наставку игре имао је Митић у 48. минуту када га је Челић изблокирао, иако је наш бек могао да постигне погодак јер се нашао у доброј прилици. Стопостотну шансу имао је Бубањ у 60. минуту када га је Ракић проиграо, али је наш нападач са неколико метара погодио дефанзивца гостију, после чега је лопта дошла до Николашевића, а његов ударац је успео да заустави Чукурановић.

Потом су се ређале шансе наших бисера, а гол гостију је “висио у ваздуху”. Могли су и Николашевић и Ракић у два наврата, и Бубањ и Лолић који је са десет метара пребацио гол – да реше питање победника, али је то учинио Вељко Митић у 88. минуту. Ипак, велике заслуге за гол иду Ракићу који је прихватио лопту у казненом простору гостију, успео да се загради и издржи дуеле, а онда рутински упосли Митића који је утрчавао иза леђа одбране, а наш бек је снажним ударцем погодио даљи угао Чукурановићевог гола и донео нова три бода црвено-белим кадетима.

Претходни текстТошић и Петровић учествују на Гранд финалу
Следећи текстФалћинели: Звезда има моћ