Милошевић: Звездаши, будите поносни

31

Савладали су фудбалери Црвене звезде екипу Гента резултатом 2:1 у оквиру трећег кола групне фазе Лиге Европе, а поново је поред терена екипу предводио помоћник Дејана Станковића – Небојша Милошевић, који је све честитке усмерио ка играчима.

Тешка победа. Очекивали смо да ће бити захтевна утакмица, а Гент је добра екипа. Индивидуално су моћни, брзи, добри у транзицији и освајању простора. То смо и очекивали и за то смо се припремали. Недостајао нам је Станковић као шеф стручног штаба да задржимо стабилност, исконтролишемо висок ритам и темпо утакмице. Преносим и његове честитке играчима који су показали да са поносом носе дрес Црвене звезде. Кроз лавовску и рововску борбу смо стигли до три бода. Са задовољством можемо да имамо предах до сутрашњег тренинга. Хвала и навијачима, који иако данас нису били физички присутни, кроз кореографију на северу и општу подршку током претходних дана су показали да су увек уз нас. Кад сви дишемо истим плућима, онда остварујемо наше циљеве. Лепо је бити део црвено-беле породице, јер почетком новембра имамо шест бодова у Лиги Европе, први смо у првенству и све је у нашим рукама – почео је Милошевић.

Детаљније је асистент Дејана Станковића изанализирао екипу Гента и утакмицу која је у потпуности припала нашем тиму.

– Не знам колико се то види преко ТВ екрана, али они сјајно нападају простор. Лажним кретањем условљавају то да други играч напада дубину. Добро врше ротације и свака ситуација на терену изискује нашу велику концентрацију, а димензије терена су им одговарале. У неким тренуцима смо сви сложно морали да се бранимо, а заслужили смо и делић среће, што је природно за овакво такмичење. Могли смо да решимо питање победника при вођству од 2:1, али још једном, фалио је Дејан Станковић да улије сигурност играчима. Не треба заборавити да је Гент екипа из првог шешира, да су прошле године били веома запажени у такмичењу. Тотално другачија утакмица у односу на дуел са Слован Либерецом. Ако неко мисли да можемо европске утакмице да играмо без такмичарског стреса, онда није реалан. Ти моменти током меча одлучују крајњи исход и омогућавају нам да напредујемо као екипа. Сјајно смо спремили меч, и вечерас били бољи од моћног противника какав је Гент. После три меча имамо шест бодова и чврсто корачамо ка нашем циљу, а то је презмиљавање у Европи.

За крај, Милошевић је био пун похвала за наше играче.

Иванић је одиграо сјајан меч. Не треба заборавити да је он у претходном периоду прележао корону и одсуствовао од тренинга. После тога се брзо вратио. Утакмица је имала висок ритам, изискивала је напор. Иванић је одрадио феноменалан посао, али смо хтели да уведемо играче са клупе који би неутралисали оно што је требало. Катаи и Борјан су фудбалери који индивидуални квалитет стављају у службу тима, али када се „ломе“ утакмице покажу све што знају, на наше велико задовољство. Данашњи меч донео нам је још већу хомогеност и компактност. У моментима када смо требали да се бранимо, сви са клупе и играчи који су били на трибинама су „живели“ утакмицу. Са колегама Милијашем и Милојевићем сам покушао што више да допринесем томе да заједно испоштујемо захтеве шефа стручног штаба. Успели смо у томе и сви звездаши треба да буду поносни. Што се Канге тиче и он је имао корону, а недостају му и тренинзи, а већ против Радника је заиграо. За очекивати је и да он напредује и допринесе успеху тима. Не бих се сложио да смо имали проблем по левој страни наше одбрамбене линије. Гент је квалитетан тим, али смо одиграли у складу са нашим квалитетима. Гобељић је фантастичном борбеношћу и одличним моторичким способностима неутралисао бочне фудбалере – закључио је Милошевић.

Претходни текстЦрвена звезда – Гент 2:1 (1:1)
Следећи текстИванић: За корак ближи циљу